Матеріальна шкода від терактів в США оцінюється сьогодні в 28 млрд. доларів

П'ятниця, 14 вересня 2001, 17:32
Ця сума складається з вартості зруйнованого Всесвітнього торгового центру, застрахованого на 3,2 млрд. доларів, чотирьох літаків, що розбилися, компенсацій по страхових полісах жертв терактів і по втратах крупного бізнесу через переривання ринкових операцій.

Головний збиток по відшкодуванню, як очікується, ляже на плечі найстарішої світової страхової компанії - британської Lloyds, що складається більш ніж з сотні дочірніх підприємств-перестраховщиків.

Останніми великими виплатами Lloyds були суми в 1 млрд. доларів - за вибух нафтоплатформи Paper Alfa та 357 млн. - за шкоду від атаки терористів на ВТЦ в 1993 році.

Тим часом, конгрес виділив 40 млрд. доларів на ліквідацію наслідків терактів. Як повідомляється, відповідний законопроект надійде на підпис президенту в суботу. Раніше Джордж Буш запитував конгрес про виділення 20 млрд. доларів. Однак, парламентарії вирішили подвоїти суму.

Згідно з досягнутою домовленістю між адміністрацією і конгресом, кошти будуть розподілені таким чином: 10 млрд. доларів негайно виділяються на першочергові заходи з ліквідації наслідків терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні, ще 10 можуть бути виділені через 15 днів, коли конгрес отримає письмовий запит від президента. Ще 20 млрд. доларів можуть бути виділені за спеціальним запитом президента.

Керівники конгресу збираються взяти під жорсткий контроль витрачання коштів, що виділяються. Згідно з даними сенатського комітету по асигнуваннях, 20 млрд. доларів будуть направлені на відновлювальні роботи і гуманітарну допомогу. Ще 20 млрд. підуть на фінансування заходів з боротьби з тероризмом - додаткове фінансування спецслужб, посилення заходів безпеки на транспорті і інші заходи.

Крім того, палата представників конгресу США одноголосно ухвалила закон щодо звільнення від прибуткового податку в 2001 році сімей всіх американців, загиблих внаслідок терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні. Аналогічні податкові пільги надаються тільки сім'ям американських військовослужбовців, загиблих на полі бою або під час виконання службового обов'язку.

У законопроекті закладене також звільнення сімей загиблих від податків на всі виплати і компенсації, які вони можуть отримати в зв'язку з втратою рідних і близьких.

НТВ

* Матеріальна шкода від терактів в США оцінюється сьогодні в 28 млрд. доларів
* 10 затриманих не мають відношення до терактів
* Афганський Талібан попереджає про удар у відповідь у разі атаки США
* Хакер-мільйонер пропонує $10 млн. за допомогу в арешті бен Ладена
* Рамсфелд оголосив "готовність номер один" у військах протиповітряної оборони
* Кількість жертв може досягнути 5 тисяч. Щодня власті Нью-Йорка отримують десятки загроз про теракти
* Пасажирів на літаках США буде охороняти спецпідрозділ "Дельта"
* США можуть атакувати Афганістан з російських баз
* Зруйновані в Нью-Йорку хмарочоси відновлять. Під руїнами – 12 000 кг золота
* Таліби готуються до війни. Пакистан посилює охорону кордону
* У Пентагоні загинуло близько 250 осіб
* США готуються почати призов резервістів
* АМЕРИКАНЦІ ГОТОВІ БОМБАРДУВАТИ П'ЯТЬ КРАЇН. ТАБОРИ БЕН ЛАДЕНА ПОРОЖНІ
* Ще одну спробу захоплення літака було зупинено в Нью-Йорку вчора

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...