Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Талібан" погрожує війною союзникам США. Палата представників услід за Сенатом дозволила Бушу починати війну

Субота, 15 вересня 2001, 12:27
У випадку, якщо сусідні з Афганістаном держави нададуть військам США свою територію або бази ВПС, ми не виключаємо, що наші воїни проведуть масовані атаки на території цих держав, заявив міністр закордонних справ уряду "Талібан".

Як повідомляє AFP, ця заява пішла услід за повідомленням уряду Пакистану про те, що він готовий надати США будь-яку допомогу в боротьбі з тероризмом, в тому числі і в можливій військовій операції США проти Усами бен Ладена і руху "Талібан", що укриває його. У своїй заяві керівник МЗС Афганістану ще раз підкреслив, що заперечує причетність бен Ладена до терактів в США.

У суботу Палата представників Конгресу США дала добро президенту на використання сили проти організаторів терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні. Відповідну резолюцію Палата прийняла в п'ятницю услід за Сенатом.

Як записано в документі, президент може використати силу проти "країн, організацій і осіб, які, як встановлено, спланували, дали дозвіл, провели або допомогли організувати терористичну атаку 11 вересня".

Главі держави також дозволено застосувати силу проти тих, хто надає заступництво організаторам терактів.

Напередодні Сенат одноголосно підтримав цю резолюцію, повідомляє ІТАР-ТАРС. У Палаті представників з 420 її членів лише представниця Каліфорнії Барбара Лі проголосувала проти, закликавши своїх колег "добре подумати про наслідки" цього кроку.

Сьогодні ж починається мобілізація 50 тисяч американських резервістів.

РосБізнесКонсалтинг

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування