Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмі після прийняття закону про вибори зі схемою 50% на 50% депутати почали відразу подобатися

Неділя, 16 вересня 2001, 14:49
Президент України Леонід Кучма підпише ухвалений Верховною Радою закон "Про вибори народних депутатів", якщо цей документ "не містить в собі протиріч Конституції". "Подивимося, який він там, цей закон. Якщо в ньому не буде протиріч Конституції, я підпишу обов'язково", - заявив президент в інтерв'ю журналістам в суботу в Дніпропетровську.

Разом з тим Кучма зазначив, що він ще не читав законів, прийнятих у Верховній Раді з початку 8-ої сесії. У той же час, зі слів президента, йому "сподобався початок сесії" тим, що депутати почали "намагатися" працювати.

Кучма переконаний, що при прийнятті законів депутати повинні "виходити з життя, а не якихось політичних пристрастей".

У зв'язку з цим він висловив переконання, що пропорційна система виборів до Верховної Ради "була б катастрофою для України". Зокрема, Кучма послався на дані статистики, згідно з якими партії підтримує всього "3-5% населення України".

Разом з тим, зі слів президента, якщо "комуніст або соціаліст бореться з іншою людиною на виборах, комуніст або соціаліст перемагає". При цьому тим, хто переміг, "запропонувати немає чого".

"Ми бачимо, що протягом всіх років, особливо останнім часом, комуністи голосували тільки "проти". Вони навіть не чули, які проблеми в Україні існують. Головне щоб голосувати "проти", - сказав президент.

13 вересня Верховна Рада України ухвалила в новій редакції закон про вибори народних депутатів, який передбачає обрання 225 депутатів за партійними списками, а 225 - в одномандатних округах, і який визначає початок передвиборчої кампанії за 170 днів до дня виборів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування