Війна проти тероризму може тривати роками, вважає віце-президент Чейні

Неділя, 16 вересня 2001, 19:10
Силові дії проти терористів, до яких зараз готуються США, "займуть, можливо, роки" і будуть тривати "протягом найближчого майбутнього", заявив віце-президент США Річард Чейні в ефірі телекомпанії Ен-Бі-Сі.

Зараз, з його слів, США корінним чином переглядають свій підхід до боротьби з тероризмом, і найвищі особи американської адміністрації, починаючи з суботи, приступили до вироблення "стратегії" дій у відповідь, які будуть тривати "багато років". Ці дії "якісним чином" будуть відрізнятися від операції "Буря в пустелі" 1991 року, яка готувалася кілька місяців і бойові дії якої продовжувалися тільки чотири дні, сказав віце-президент США.

Також віце-президент США повідомив, що Джордж Буш провів в суботу телефонну розмову з президентом Пакистану Первезом Мушаррафом. Річард Чейні зазначив, що розмова лідерів двох країн була "дуже доброю".

Далі Чейні заявив, що у Сполучених Штатів немає даних, які свідчили б про причетність Іраку і режиму Саддама Хуссейна до терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні.

У той же час він підтвердив позицію керівництва США – Чейні не сумнівається в причетності Усами бен Ладена до терактів. Віце-президент ще раз підкреслив намір Америки знищити "терориста N1". Зі слів Чейні, терористична організація бен Ладена тісно пов'язана з іншими воєнізованими ісламськими угрупуваннями, такими як Єгипетський ісламський джихад.

У Америки "не залишилося іншого вибору" крім удару по терористах, де б вони не знаходилися, заявив в неділю міністр оборони США Дональд Рамсфельд. "Реальність така, що найкращим захистом проти тероризму є війна проти самих терористів, і особливо країн, які їх вкривають і надають їм фінансову і будь-яку іншу підтримку", заявив голова Пентагона, передає АР.

РосБізнесКонсалтинг, РІА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування