"КИЇВСТАР" НАРЕШТІ ОБІГНАВ UMC ЗА КІЛЬКІСТЮ АБОНЕНТІВ

Понеділок, 17 вересня 2001, 21:39
Оператор мобільного зв'язку України ЗАТ "Київстар GSM" обслуговує більше абонентів, ніж ВАТ "Український мобільний зв'язок" (UMC). Про це повідомив журналістам голова правління компанії Ігор Литовченко в понеділок.

Згідно з його даними, станом на ранок 17 вересня компанія обслуговує 815 тисяч абонентів. У прес-службі компанії UMC агентству Інтерфакс-Україна відмовилися повідомити кількість її абонентів на цей час. У той же час співробітники прес-служби нагадали, що до 1 вересня поточного року компанія обслуговувала 785 тисяч абонентів.

Як повідомлялося раніше, обидва оператори мають намір до кінця цього року обслуговувати 1 мільйон абонентів кожна.

Сумарна кількість абонентів, що обслуговуються трьома іншими українськими операторами мобільного зв'язку – компанією "Українські радіосистеми", Golden Telecom і "Цифровий стільниковий зв'язок України" (DCC) складає близько 100 тисяч.

Інтерфакс-Україна

P.S. Останні півтора роки розвитку ринку мобільного зв'язку України супроводжувалися принциповою конкуренцією між "Київстаром" і UMC. За даними, оприлюдненими Григорієм Омельченком, компанія "Київстар" контролюється родичами Кучми – дочкою і братом дружини. Народний депутат стверджує, що при посередництві "Київстара" Лазаренко дав Кучмі хабаря.

Читайте також:

Лазаренко давав хабаря Кучмі
Одним із засновників "Київстар GSM" є ТОВ "Омега". Засновником "Омеги" є компанія Nomuro Industrial Group Ltd, яка належить Павлу Лазаренку і Петру Кириченку, зареєстрована на Антігуа і Барбуда. Вона має валютний рахунок в антигуанському банку European Federal Credit Bank, який також належить Лазаренку і Кириченку. Фірма Nomuro Industrial Group Ltd зробила внесок в статутний капітал компанії "Омега" в розмірі 3 мільйонів 790815 доларів США. У тому ж 1996 "Омега" увійшла до співзасновників "Київстар".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...