В Україні є сили, які виступають за військову співпрацю з небезпечними режимами - Тарасюк

Вівторок, 18 вересня 2001, 09:57
В українських владних колах є сили, які прагнуть розвивати військову співпрацю з режимами, визнаними Заходом небезпечними, заявляє колишній міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.

Пан Тарасюк, який зараз очолює Інститут євроатлантичної співпраці, сказав, що він ще на посаді міністра був змушений протидіяти українським політичним силам, що закликали до військової співпраці з певними країнами, що західні партнери України могли б трактувати, як недружні кроки.

Проте він сказав, що факт активізації дипломатичних відносин з такими країнами як Ірак, Лівія та інші не є проблематичним, допоки не йдеться про дії, що суперечать міжнародним санкціям проти тих держав.

Борис Тарасюк сказав, що Україна, як непостійний член Ради Безпеки ООН, стратегічний партнер США та особливий партнер НАТО, повинна виявити активну позицію у можливих акціях проти тероризму.

Він сказав, що офіційний Київ повинен підтримати кроки, що отримають санкцію Ради Безпеки ООН і, зокрема, запропонувати використання свого повітряного простору.

ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування