Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕР КИЄВА ОМЕЛЬЧЕНКО НЕ БУДЕ БЛОКУВАТИСЯ З ЮЩЕНКОМ

Вівторок, 18 вересня 2001, 12:19
Київський міський голова Олександр Омельченко, який два тижні тому очолив партію "Єдність", заявляє, що вона не буде "вливатися" в політичних блок "Наша Україна": "Поважаю Віктора Ющенка, але політичні блоки у нас з ним будуть різні!". Блоки "будуть єдині тільки в тому, щоб служити Україні, Конституції, законно вибраному президенту", - заявив Омельченко в інтерв'ю тижневику "Столичні новини".

Говорячи про своє особисте ставлення до Ющенка, Омельченко сказав: "Я його дуже ціную – він симпатичний, приємний, дуже розвинений і розумний. Я поважаю Віктора Ющенка, поважаю його людське достоїнство, порядність, патріотичні почуття".

Однак услід за компліментами мер надавал екс-прем'єру ляпасів: "як політик Ющенко ще не відбувся", "у нього, напевно, є майбутнє - але не зараз". "Кожний в політиці має йти своїм шляхом. Іноді – дуже тернистим. Віктор Ющенка в своєму житті тернистого шляху не знав, він мав квіточки-кульбабки, всенародну любов і повагу – він і сам собі подобається, і людям багатьом подобається... Але ремеслом не займався, на його руках, в переносному розумінні, немає ані мозолів, ані пухирів".

З інтерв'ю стало також відомо про серйозний наполеонівський комплекс, який стрімко розвинувся у мері: "За своєю природою, за своєю назвою "Єдність" не може ні з ким об'єднуватися, ні в кого "вливатися"... До "Єдності" можуть приєднуватися – і я буду вести про це переговори". При цьому Омельченко зазначив, що готовий вести переговори "з усіма". Причину, через яку мер очолив саме партію "Єдність", він сказав: "Я подумав так: ще попереду той час, коли буде кілька партій – і всі вони будуть могутніми, дієздатними, будуть погоджувати свої дії... Але сьогодні не можна втрачати час – треба працювати на країну. І тому прислухався до заклику "Єдності".

Відповідаючи на питання журналіста про те, чому Київський міський голова вирішив балотуватися до Верховної Ради, мер особливо підкреслив, що "не просто пішов на вибори" – його "покликали". "Я вірю і знаю, що Україна відбулася, я дотримуюся Конституції, я повністю розділяю програму Леоніда Даниловича і я вірю в те, що ми будемо не останніми в Європі – нехай не так швидко, як того хотілося б, але часто бажане випереджає можливості. Саме тому я відповів на прохання піти на вибори 2002 року".

Омельченко не дав чіткої відповіді на питання, на кого він залишить Київ у разі обрання депутатом: "Я ніколи киян не залишу! Ніколи! Може, тільки за однієї умови, якщо вони скажуть: Сан Санич, ми вас, звичайно, поважаємо, але любимо вже менше, ніж минулого року або два роки тому, не виправдали, розумієш, нашу любов!"

Він зазначив, що знаходиться в "хорошій спортивній формі", "слава Богу, здоровий - і в фізичному сенсі, і в моральному".

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування