Бойовики бен Ладена воювали в Македонії і проходили підготовку у Великобританії

Вівторок, 18 вересня 2001, 13:27
За даними македонської розвідки, терористи Усами бен Ладена воювали в Македонії в рядах так званої "Визвольної національної армії", повідомляє македонська газета "Щоденник".

За даними газети, один з ісламських терористів, який свого часу знаходився в Македонії, брав участь в терористичних акціях у США. За деяким даними, це пакистанець, про перебування якого в Македонії спецслужби країни інформували американців.

Македонська розвідка має також в своєму розпорядженні дані, що бази Усами бен Ладена є не тільки в Косово, але і в Македонії. "Щоденник" зазначає, що американці були проінформовані і про це, однак вважали інформацію несерйозною.

Розвідка Македонії має в розпорядженні відеозаписи, які підтверджують участь моджахедів у рядах ВНА. Зокрема, як пише газета, це було помічено під час виходу албанських терористів з села Арачиново. Крім цього, стверджує газета, бен Ладен через "одного політичного представника" переправив до Македонії 6-7 мільйонів доларів для "Визвольної національної армії".

Інформацію про можливу участь терористів бен Ладена в озброєних провокаціях ВНА повідомляють також інші засоби масової інформації Македонії, включаючи телебачення.

Тим часом ФБР звернулося до Скотланд-ярду з проханням перевірити близько 100 підозрюваних з метою з'ясування можливості того, що вони в майбутньому можуть взяти участь в терактах.

У ході проведеної масштабної операції, що включала в себе обшуки житла, прослуховування телефонів, перевірку електронної пошти, банківських рахунків і реєстрації поїздок, було виявлено, що принаймні п'ять з 19 осіб, що підозрюються в участі в терактах у Нью-Йорку і Вашингтоні, пройшли підготовку в Великобританії.

Інтерфакс, РІА "Новости"

Читайте також:

* Бойовики бен Ладена воювали в Македонії і проходили підготовку у Великобританії
* Американці залишають Пакистан
* Плани Пентагону готуються в умовах безпрецедентної секретності
* Акції в США впали до найнижчого за останні 3 роки рівня. Терористи грали на біржі
* "ТАЛІБАН" СПРОСТУВАВ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОГОЛОШЕННЯ ДЖИХАДУ США
* Розгляд духовними лідерами Афганістану питання видачі бен Ладена переноситься
* "ТАЛІБАН" ОГОЛОСИВ США ДЖИХАД
* Лідери ЄС ще не визначилися щодо військової підтримки США
* В Україні є сили, які виступають за військову співпрацю з небезпечними режимами - Тарасюк

Всі події в США за 12-17 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування