В США НЕ ВІДКИДАЮТЬ ПРОДОВЖЕННЯ ТЕРАКТІВ

Вівторок, 18 вересня 2001, 14:08
Розслідування терористичних атак в Нью-Йорку і Вашингтоні розширюється. Генеральний прокурор Джон Ешкрофт заявив, що він стурбований з приводу можливих терористичних планів проти США.

"Чесно кажучи, ми повинні бути обережними і повинні розуміти, що такий ризик існує", заявив Ешкрофт в програмі "CNN's Larry King Live."

"Результати і природа таких атак - кординація, чітке планування - говорить мені, що це не просто випадкові дії розлючених людей. Це - тривала, запланована акція". На питання про те, наскільки він стурбований з приводу продовження атак, Ешкрофт сказав: "Дуже".

Джерела в уряді повідомили CNN, що угонщики залишили документи, які свідчать про існування запасних планів для виконання їх місії у Всесвітньому торговому центрі і Пентагоні. Деталі не повідомляються. Документи були виявлені в одному з автомобілів, залишеному в аеропорті, звідки вилетіли угонщики.

Останні дані розслідування такі:

Директор ФБР Роберт Мюллер відкидає інформацію про те, що, принаймні, двоє угонщиків змогли проникнути в країну, не дивлячись на те, що були занесені до списку підозрілих осіб.

Він також заявив, що перед терактами "не було жодних попереджаючих сигналів".

Радник президента США з питань національної безпеки Кондолізза Райс заявила, що обширне міжнародне розслідування фокусується не тільки на персоні Усами бен Ладена, який, можливо, знаходиться в Афганістані. "Це не одна людина. Це - велика мережа", говорить Райс.

Тим часом, виявлені "чорні ящики" з літака, який впав в Пенсильванії, направлені на завод-виробник в зв'язку з пошкодженням оболонки. Поки що не відомо, чи вдалося розшифрувати інформацію. "Чорні ящики" з літака, який впав на Пентагон, були пошкоджені вогнем.

Эшкрофт наказав U.S. Marshals Service взяти на роботу більше ніж 300 заступників для допомоги агентам ФБР у перевірці отриманих 7,7 тисяч телефонних дзвінків і 47 тисяч даних з Інтернету.

Мюллер заявляє, що ФБР і інші агентства відчувають нестачу фахівців зі знанням мов і закликав американців, які говорять арабською і фарси, приєднатися до розслідування.

49 осіб, зі слів Мюллера, затримані службою іміграції і натуралізації і зараз допитуються. Двоє з них - Мохаммад Джавід Азмат і Аюб Алі Хан підозрюються слідчими в плануванні іншої спроби угону літака минулого тижня.

Эшкрофт і Мюллер відмовилися повідомляти, скільки осіб арештовані ФБР, але джерела в правоохоронних органах повідомили CNN, що 4 людини затримані як "матеріальні свідки".

CNN

* В США НЕ ВІДКИДАЮТЬ ПРОДОВЖЕННЯ ТЕРАКТІВ
* Зниклими безвісти вважаються 5,5 тисяч нью-йоркців. У Нью-Йорку запроваджена смертна кара за тероризм
* Штаб війни з тероризмом буде в Бахрейні
* Бойовики бен Ладена воювали в Македонії і проходили підготовку у Великобританії
* Американці залишають Пакистан
* Плани Пентагону готуються в умовах безпрецедентної секретності
* Акції в США впали до найнижчого за останні 3 роки рівня. Терористи грали на біржі
* "ТАЛІБАН" СПРОСТУВАВ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОГОЛОШЕННЯ ДЖИХАДУ США
* Розгляд духовними лідерами Афганістану питання видачі бен Ладена переноситься
* "ТАЛІБАН" ОГОЛОСИВ США ДЖИХАД
* Лідери ЄС ще не визначилися щодо військової підтримки США
* В Україні є сили, які виступають за військову співпрацю з небезпечними режимами - Тарасюк

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...