Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет парламенту має намір зайнятися справою Жукова – фігуранта плівок Мельниченка

Вівторок, 18 вересня 2001, 19:02
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони збирається розглянути питання про можливу причетність до нелегальної торгівлі зброєю затриманого в Італії українського бізнесмена Олександра Жукова. Про це повідомив журналістам голова комітету Борис Андресюк у вівторок.

З його слів, зараз в комітет надходить додаткова інформація з цього питання. "Деяка інформація є, однак з неї неможливо зробити однозначні висновки", - зазначив депутат.

Як повідомлялося, раніше про причетність до нелегального постачання зброї на Балкани Жукова заявляв народний депутат Олександр Жир. На одній з прес-конференцій у липні він нагадав про затримання в Італії ряду українських громадян за підозрою в нелегальному постачанні зброї на Балкани. При цьому депутат називав ключовою фігурою в цій справі колишнього одеського бізнесмена Жукова і стверджував, що ця людина неодноразово бувала в кабінеті президента Кучми, про що є згадка на плівках колишнього офіцера охорони президента Миколи Мельниченка.

Інтерфакс-Україна

"Гроші Нафтогазу пішли на виборчу кампанію президента", - Шишкин
"Перевіряючи всі плівки, пов'язані з Гонгадзе, ми, фактично, вийшли на значно більший обсяг роботи. Аналіз цих плівок дав можливість нам сьогодні говорити, що в Україні відбулися події, пов'язані з корумпованою і протиправною діяльністю в області газу, безпосереднім знайомством президента України з торговцем зброєю Жуковим".

Жукова, який підозрюється в нелегальній торгівлі зброєю, будуть судити в Італії
Услід за Лазаренко і Жердіцким, які вже дивилися в обличчя іноземній Феміді, перед судом за кордоном має з'явитися ще один впливовий українець.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування