Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КОМІТЕТ З ЗАХИСТУ ЖУРНАЛІСТІВ - ЗА МІЖНАРОДНЕ РОЗСЛІДУВАННЯ СПРАВИ ГОНГАДЗЕ

Середа, 19 вересня 2001, 11:33
Комітет з захисту журналістів підтримує ідею створення міжнародної групи з розслідування справи Гонгадзе. З такою пропозицією виступають мама і дружина Георгія, їх підтримують "Репортери без кордонів" і кілька громадських організацій в Україні.

"Президент Кучма і інші кабінетні чиновники витратили цілий рік, створюючи перешкоди в цьому розслідуванні. Журналісти в Україні не почуватимуть себе в небезпеці, поки роль влади в зникненні Гонгадзе не буде остаточно з'ясована, а відповідальні за його викрадення і смерть не опиняться за гратами", заявляє директор Комітету Енн Купер.

12 вересня Мирослава Гонгадзе направила президенту Кучмі відкритого листа, звинувачуючи його адміністрацію.

"Ви (Кучма) несете відповідальність за систему, яка дозволяє вбивати журналістів. Доти, доки не будуть розслідувані злочини проти журналістів і політиків в Україні, і правда не переможе, … Україна не може вважатися стабільною Європейською країною, де поважаються права людини і свобода преси", говориться в листі Мирослави.

Тим часом, журналістів в Україні продовжують залякувати.

* Вранці 3 липня директор незалежної телевізійної компанії ТОР Ігор Александров був побитий невідомим бейсбольними бітами. Він помер кілька днів опісля.

* Увечері 11 липня дві неопізнані особи побили Олега Велічко, голову корпорації Аверс, яка об'єднує незалежні ЗМІ на Західній Україні.

* Увечері 26 серпня в Луганську 23-літній оператор незалежної телестанції Ефір-1 Олексій Мовсесян був побитий і отримав серйозні травми голови.

Міліція наполягає, що ці напади не пов'язані з професійною діяльністю. Однак Александров, Велічко і Мовсесян були пов'язані з медіа, відомими своєю критичною позицією щодо місцевої влади.

CPJ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування