Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Духовні лідери Афганістану почали вирішувати долю бен Ладена

Середа, 19 вересня 2001, 11:46
У столиці Афганістану Кабулі в середу почалося засідання Шури – Вищої ради улемів Афганістану, повідомляє AFP. Зустріч була запланована на вівторок, але потім її перенесли.

Як повідомив представник керівництва талібів інформагентству Afghan Islamic Press, мусульманські богослови повинні сьогодні винести два найважливіших рішення: про оголошення джихаду США і про видачу терориста Усами бен Ладена.

Принципові позиції членів Шури з цих питань були відомі ще напередодні. Джихад США буде оголошений, як тільки американці почнуть операцію відплати в Афганістані, а бен Ладена не буде видано.

Духовний лідер руху "Талібан" Мохаммад Омар заявив у середу, що афганські таліби вимагають надання Верховному суду, що контролюється ними, а також духовним лідерам трьох ісламських країн, доказів причетності Усами бен Ладена до теракту в США як умови для його видачі. При цьому він не уточнив, які саме країни маються на увазі.

У середу до американців з вимогою видати бен Ладена приєднався і прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер. У інтерв'ю BBC він заявив, що якщо таліби будуть продовжувати сприяти міжнародним терористам, то самі можуть бути віднесені до терористичних організацій.

РІА "Новости", Прайм-ТАСС

Читайте також:

* У бен Ладена є ядерна зброя
* Після терактів США чекають на ріст безробіття
* Американці втратили слід Усами бен Ладена
* РБ ООН вимагає "негайно" видати Усаму бен Ладена

* Всі події в США за 12-17 вересня
* Події в США за 18 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування