Білий дім вибачається за недипломатичність Буша

Середа, 19 вересня 2001, 13:31
Білий дім висловив жаль у зв'язку з "неточними виразами", яких припустився президент США Джордж Буш щодо кампанії проти тероризму.

Деякі з цих висловів можуть бути сприйняті в арабських країнах як образливі, наприклад, в одному з своїх закликів до створення антитерористичного альянсу, Буш вжив вислів "хрестовий похід", що виглядало посиланням на реальні походи християнських армій проти мусульман в середні віки.

Прес-секретар Білого дому Арі Флейшер, який вимушений був виправдовуватися за президента, пояснив, що Буш "бажав лише підкреслити широкий характер майбутньої кампанії проти тероризму". Якщо хтось відчув себе ображеним, то "президент жалкує про це".

Заяву, в якій було вжито вислову "хрестовий похід", Джордж Буш зробив у неділю. Тоді він сказав, що Америка починає "хрестовий похід" проти "зла нового типу", яким є тероризм. Джордж Буш зазначив, що, завдавши удару по США, терористи "розбудили могутнього гіганта".

Дії терористів Джордж Буш назвав "варварськими". Він заявив, що США працюватимуть разом з іншими країнами світу, включаючи Росію, Індію, Пакистан, над тим, щоб покарати виконавців і організаторів терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні.

"Зараз ми маємо справу з людьми, які завдають удару і тікають. Вони ховаються у печерах, але ми їх звідти дістанемо", - підкреслив президент США. Буш також попередив, що американці повинні "набратися терпіння", оскільки, з його слів, майбутня "війна проти тероризму" продовжиться "певний час".

Washington files

* ФБР запобігла ще кільком терактам і перевіряє всю електронну пошту
* Війну США почнуть з удару по талібах у Кандагарі та Кабулі
* Духовні лідери Афганістану почали вирішувати долю бен Ладена
* У бен Ладена є ядерна зброя
* Після терактів США чекають на ріст безробіття
* Американці втратили слід Усами бен Ладена
* РБ ООН вимагає "негайно" видати Усаму бен Ладена

* Всі події в США за 12-17 вересня
* Події в США за 18 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News