Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи збирались атакувати штаб-квартиру НАТО. В Німеччині знайшли ще один слід терористів

Середа, 19 вересня 2001, 14:03
Неназвана терористична група планувала здійснити акцію проти штаб-квартири НАТО в Брюсселі. Це стверджує журнал "Штерн", посилаючись на джерела в німецькому Федеральному кримінальному відомстві, що підготувало закриту доповідь з цього питання.

Журнал пише, що начебто цей теракт планувався на 1 жовтня 2001 року. В НАТО знають про підготовку такої акції і вживають необхідних заходів.

Разом з тим, "Штерн" повідомляє, що німецькі служби дійшли до висновку, що у Німеччині існує три десятки "сплячих" осередків ісламських терористів. Вони готові активізуватися за першим наказом.

Тим часом, слідство у Німеччині у справі учасників терактів в США, мабуть, вийшло на новий слід. Про це повідомила німецька телекомпанія АРД, яка вказала, що один з підозрюваних - марокканець Саїд Бахаджі - у вівторок неодноразово викликав свою адресу електронної пошти. Це підтвердив системний адміністратор Технічного університету в Гамбурзі/Харбурзі Ханнес Кайль.

Останнє звернення, як повідомляється, сталося о 17.27 (час середньоєвропейський), але криміналістам не вдалося встановити, звідки було прислано запит.

Раніше повідомлялося, що Бахаджі вважається відповідальним за транспортне забезпечення діяльності гамбургської терористичної групи. Минулого тижня була обшукана його квартира в Гамбурзі, а його дружина Нама допитана як свідок.
Двоє можливих терористів-самовбивць - Мохаммед Атта і Марван аль Шеххи - вчилися у Технічному університеті.

Досі головні зусилля слідство зосереджувалось навколо Гамбурга, але згідно з публікацією у берлінській газеті "Вельт", яка посилається на "закордонні спецслужби", центр діяльності терористів у Німеччині "з високою мірою вірогідності" розташовувався у Франкфурті-на-Майні (земля Гессен). Крім Гамбурга, сліди терористів також були виявлені у Бонні, Бохумі (Північний Рейн - Вестфалія) і Грайфсвальді (земля Бранденбург).

У Франкфурті-на-Майні проживав торговець автомобілями (деякі джерела називають його ім'я - Зіад Джамір Заррах), ліванець за походженням. Він забезпечував всю групу квартирами, документами і автомобілями, а також здійснював все фінансування, що проводилося через один з арабських банків у Франкфурті.

Газета вказує також, що центрами терористичної діяльності людей бен Ладена в Європі нарівні з Франкфуртом можуть вважатися Лондон і Мілан.

Інтерфакс-Україна

* Бен Ладен витратив $1 мільйон на теракти в Америці
* ДУХОВЕНСТВО ПАКИСТАНУ ТАКОЖ ОГОЛОСИТЬ США "ДЖИХАД" В РАЗІ АТАКИ НА АФГАНІСТАН
* Білий дім вибачається за недипломатичність Буша
* ФБР запобігла ще кільком терактам і перевіряє всю електронну пошту
* Війну США почнуть з удару по талібах у Кандагарі та Кабулі
* Духовні лідери Афганістану почали вирішувати долю бен Ладена
* У бен Ладена є ядерна зброя
* Після терактів США чекають на ріст безробіття
* Американці втратили слід Усами бен Ладена
* РБ ООН вимагає "негайно" видати Усаму бен Ладена

* Всі події в США за 12-17 вересня
* Події в США за 18 вересня

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування