ФРН на чверть скорочує фінансування німецьких радників для українського уряду

Четвер, 20 вересня 2001, 11:14
Уряд ФРН скоротив на чверть фінансування групи німецьких консультантів, яка надає Кабінету міністрів України поради щодо проведення економічних реформ. Один з експертів групи запевнив "Німецьку хвилю", що це не позначиться на їхній роботі в Києві. Водночас, німецькі консультанти звернули увагу на дедалі складніші умови праці в Україні.

Німецькі консультанти працюють в Україні з 1994-го року в рамках програми "Трансформ" . Півтора роки тому в Києві ними було засновано Інститут економічних досліджень.

Один з експертів Ульріх Тіссен зауважив, що Україна, всупереч колишнім домовленостям, досі не забезпечила фінансування цієї установи. Хоча згодом інститут має працювати самостійно і замінити групу консультантів з ФРН. За словами Ульріха Тіссена, українська сторона взяла на себе лише видатки за оренду кількох кімнат у міністерстві енергетики, які було надано в користування експертам.

"Користування цими приміщеннями пов'язано з певними умовами, які перешкоджають нормальній роботі науковців. Так, експертам заборонено залишатися в будинку міністерства після шостої години вечора, а також на вихідні. Кімнати є дуже тісними. Крім того, відвідувачі повинні отримувати спеціальний дозвіл на вхід до міністерства, але особа, яка надає такі перепустки, часто відсутня," – говорить Ульріх Тіссен.

Експерт повідомив, що екс-міністр енергетики України Сергій Єрмілов назвав групу німецьких консультантів "фактором ризику для України", після чого в робочих приміщеннях провели обшук. Ульріх Тіссен висловив сподівання, що незабаром ці непорозуміння буде залагоджено, і німецькі експерти разом зі своїми українськими колегами з Інституту економічних досліджень отримають нове приміщення.

"Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...