Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У американців два плани військової операції: блискавичний і дипломатичний

Четвер, 20 вересня 2001, 11:18
У адміністрації Джорджа Буша виник серйозний розкол з приводу часу проведення і масштабів антитерористичної операції, що проводиться як відповідь на серію терактів в Вашингтоні і Нью-Йорку, пише в четвер The New York Times.

Деякі представники найвищого керівництва країни на чолі із заступником міністра оборони США Полом Вулфовіцем наполягають на негайній широкомасштабній операції, спрямованій не тільки проти Усами бен Ладена в Афганістані, але і проти імовірних терористичних баз в Іраку і Лівані.

Заперечуючи таку квапливість, державний секретар США Колін Пауелл вважає, що Сполучені Штати мають спочатку підготувати дипломатичну основу для військових дій і завдати ударів по Афганістану. Також мусять бути проведені консультації з союзниками, а американські військові дії приведені у відповідність з міжнародними законами.

Як зазначає американська газета, ця принципова різниця у думках американського керівництва частково пов'язана з відмінністю обов'язків: Пауеллу доводиться займатися прагматичною роботою зі створення політичної коаліції і надто акуратно домовлятися з союзниками, оскільки, підтримуючи військову операцію США, вони багато чим ризикують. Іншим представникам керівництва необхідно діяти так, щоб не обдурити сподівання президента і американського народу, які бажають швидких і рішучих дій проти терористів. На думку Пауелла, крупномасштабна операція, особливо удари по Іраку, страждання мирного населення якого викликають великі симпатії на Близькому Сході, сильно підірвуть ту довіру, яка зараз є у Буша по всьому світу. "Нанесення ударів по Іраку розколе антитерористичну коаліцію", - вважає Пауелл.

Президент США Джордж Буш в четвер має виступити із зверненням до Конгресу. Як зазначив глава держави, він з нетерпінням чекає можливості пояснити американському народу, хто і чому провів атаки на Сполучені Штати. "Я маю дати країні пояснення. Немає сумніву в тому, що це - важкі часи. Те, що відбулося, стало ударом по економіці, і ми збираємося відреагувати на це", - підкреслив Буш.

РосБізнесКонсалтинг

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...