ЯКЩО ТИМОШЕНКО НЕ ПРИЙДЕ НА ДОПИТ, ЇЇ МОЖУТЬ ЗНОВУ ПОСАДИТИ

Четвер, 20 вересня 2001, 11:53
Якщо Юлія Тимошенко "не буде з'являтися на виклики слідчого для проведення слідчих дій, на певному етапі Генеральна прокуратура України подумає про можливість поставити перед судом питання про зміну запобіжного заходу", заявив в інтерв'ю журналістам заступник генерального прокурора України Микола Обиход.

Він нагадав, що після рішення Печерського суду про звільнення лідера партії "Батьківщина", екс-віце-прем'єра України Тимошенко з-під арешту "в силі залишається запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд". Однак, стверджує замгенпрокурора, з 8 серпня по 3 вересня Тимошенко знаходилася на стаціонарному лікуванні, що не заважало їй перебувати за межами даного лікувального закладу, однак вона так і не прибула до Генпрокуратури України.

"З 3 вересня вона знаходиться за місцем проживання у Києві, однак, по 20 вересня на офіційні виклики слідчого в прокуратуру не приходить, мотивуючи це хворобою", - сказав Обиход.

Тимошенко звинувачується, зокрема, в фальсифікації документів, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Зокрема, мова йде про "фальсифікацію документів і контрабанду в 1996 році російського природного газу в обсязі близько 3 млрд. кубометрів на суму 445 млн. грн. через митний кордон України в складі організованої групи шляхом використання фіктивних документів".

Крім того, Головна військова прокуратура РФ порушила кримінальну справу проти Тимошенко за співучасть в організації хабаря і давання хабаря.

У той же час, нещодавно Генпрокуратура України зняла обвинувачення, висунені на адресу Тимошенко за фактом контрабанди валютних коштів, в зв'язку із змінами в карному законодавстві. З 1 вересня в дію вступив новий Карний кодекс України, згідно з яким за такі дії не передбачена карна відповідальність. Однак основна частина обвинувачень на адресу екс-прем'єра залишається.

Інтерфакс-Україна

Читайте також

Генпрокуратура закрила одну зі справ Тимошенко

Тимошенко видала бажане за дійсне

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування