Пакистанська преса публікує розцінки за вбивство американців

Четвер, 20 вересня 2001, 14:40
Пакистанська газета Punjab Post звернулася до своїх читачів з пропозицією: грошовий приз за вбивство американця. За одного громадянина США обіцяють заплатити 4 200 фунтів (6300 доларів), повідомляє Ananova.com.

Як тільки про появу такої публікації стало відомо поліції, газета відразу ж була закрита, а його редактор арештований за підбурювання до тероризму і насильства. Власник і редактор Punjab Post має постати перед судом в четвер. Як зазначає Ananova, пропозиція, швидше за все, була направлена в газету якоюсь мусульманською сектою.

Тим часом схожа замітка була оприлюднена і мовою урду в газеті Hindustan Times. Там за вбивство американця обіцяють заплатити 400 рупій. Відомо, що з проханням опублікувати замітку з відповідним змістом звернулися радикали з однієї пакистанської секти. Однак, її члени зараз спростовують своє "авторство".

У той же час в Пакистані консервативні партії організували загальнонаціональні демонстрації, де закликали протестувати проти обіцянки влади країни надати "повну підтримку" США в боротьбі з тероризмом.

Зараз в Пакистані величезним попитом користуються майки із зображенням Усами бен Ладена. Зі слів одного з торговців, зараз щодня у нього купують по 250 таких майок, в той час як раніше продавалося не більше 50. Іншим надзвичайно популярним товаром у Пакистані стали прапори США. Тут їх, як пише "КоммерсантЪ", спалюють під крики натовпу.

NTVRU.com

Читайте також:

* Інтернет був помічником терористів
* До Пакистану перебралося понад 50 тисяч афганських біженців
* Список загиблих у США
* Усама бен Ладен згоден стати перед судом
* ТАЛІБИ ЗАКЛИКАЮТЬ БЕН ЛАДЕНА ДОБРОВІЛЬНО ПОКИНУТИ АФГАНІСТАН
* У американців два плани військової операції: блискавичний і дипломатичний
* США планують 10-річну війну з тероризмом

Події в США за 18-19 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування