Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"КоммерсантЪ" буде знову видаватися в Україні після зміни засновників

Четвер, 20 вересня 2001, 16:55
Призупинене видання газети "КоммерсантЪ-Україна" пов'язують зі звільненням головного редактора Марії Зубаревої – у московському офісі стверджують, що їх "в принципі не влаштовувала її редакційна політика".

"Спочатку кандидатура Зубаревої не була затверджена в московській редакції через невідповідність професійним вимогам. 11 вересня номер "Коммерсанта" в Україні не вийшов. Це було останньою краплею. Пояснення були смішні – "не співпали деякі фінансові моменти". Крім того, український "КоммерсантЪ" друкував замітки за гроші без помітки "на правах реклами". Київська редакція також не виконувала ряду фінансових зобов'язань перед нами", - заявив заступник комерційного директора російського ЗАТ "КоммерсантЪ-Видавничий дім" Геннадій Чичканов.

З його слів, ЗАТ "КоммерсантЪ-Видавничий дім" не був засновником ТОВ "КоммерсантЪ-Україна", яке видавало газету. "50% його акцій належали компанії "Інфокс", 25% - Марії Зубаревій, і ще 25% - її подрузі".

"Зараз ми закінчуємо юридичну реєстрацію українського видання, в якому ЗАТ "КоммерсантЪ-Видавничий дім" буде одним із співзасновників. Частина акцій українського "Коммерсанта" буде належати українським компаніям. Керувати редакцією буде людина з Москви, яка навчить працювати", - заявив Чичканов.

Звільнений редактор Зубарева вважає, що "весь скандал – це цілеспрямовані дії однієї людини, яка була прибрана з правління газети". "Обвинувачення московської редакції в зриві випуску номера за 11 вересня також безпідставні. Газета не вийшла через форс-мажорні обставини – не узгодили порядкового номера газети. Загалом я можу сказати, що вся ситуація - це політичне замовлення. Але поки я не можу називати імена замовників".

І Зубарева, і Чичканов спростували інформацію, яка поширювалася українською пресою, про те, що через редакцію відмивалися і переводились у готівку "брудні" гроші.

Україна.Ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування