Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія зелених "коней на переправі не змінює"

Четвер, 20 вересня 2001, 19:06
Партія зелених йде на нові парламентські вибори зі старою першою п'ятіркою партійного списку.

Лідер Партії зелених України Віталій Кононов вважає, що партії не варто кожного разу приводити до парламенту нових людей, оскільки "до 1999 року зелені не мали своїх представників у Верховній Раді України і за чотири роки депутати від цієї партії навчилися працювати в парламенті".

Однак, підкреслив Кононов, якщо партія вирішить інакше, то такі зміни відбудуться. Незважаючи на різноманітність і чисельність зелених партій і рухів, упевнена в тому, що і на майбутніх виборах здолає 4% бар'єр.

"В мене немає ілюзій з приводу того, що ми переможемо за партійними списками і створимо "зелений уряд", - заявив Кононов, і додав, що має всі підстави сподіватися на таке представництво у парламенті, яке б дозволило очолити кілька парламентських комітетів і отримати кілька міністерських портфелів.

З приводу об'єднання з іншими партіями в політичний блок Кононов заявив: "Нам ні з ким блокуватися зараз виключно з ідеологічних міркувань. І з ким би ми не пішли на вибори разом, втратять обидві сторони".

На парламентських виборах 1998 року зелені набрали 5,4% голосів (більше за 1,4 млн. голосів). З восьми партій і блоків, що здолали 4%-ний бар'єр, ПЗУ посіли четверту позицію. Це дало їм можливість сформувати свою фракцію (відразу отримали 19 депутатських мандатів), пізніше приєдналися зелені-мажоритарщики.

8 травня 1998 року у фракції ПЗУ було зареєстровано 26 депутатів. З цих депутатів в ПЗУ залишилося 13.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування