Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ знову зачарований Україною

Четвер, 20 вересня 2001, 22:20
Незважаючи на катастрофу Західної цивілізації від 11 вересня, загрозу стагнації світової економіки, нерозслідуване вбивство Гонгадзе, запитання без відповіді на плівках Мельниченка, олігархічну контрреволюцію з відставкою Ющенка, перегляд політики західних кредитних установ – не дивлячись на все це, Україна знову отримує кредити. У четвер рада директорів МВФ через 9 місяців після отримання останнього траншу Фонду знову ухвалила поновити фінансування Києва.

За словами економічного віце-прем'єра Василя Рогового, таке рішення було прийняте на засіданні ради директорів МВФ у Вашингтоні. Раніше Фонд обіцяв у разі позитивної відповіді штаб-квартири виділити у вересні Україні близько $375 мільйонів. За правилами, гроші йдуть на збільшення валютних резервів Національного банку України і обслуговування боргу перед МВФ.

За останні 24 місяці це третій транш МВФ Україні. Перед президентськими виборами у вересні 1999 Фонд призупинив кредитування, поновлено його було у грудні 2000. Після цього через різні причини МВФ не виділяв гроші Україні. Хоча політичних умов Фонд не висував, оглядачі між іншим фактором невдач Києва називали політичну кризу.

У четвер окрім МВФ, як повідомив Роговий агентству Інтерфакс-Україна, рада директорів Всесвітнього банку схвалила програмну системну позику для України. В рамках даної кредитної лінії Київ у цьому році розраховує отримати $250 мільйонів.

Поновлення фінансування МВФ було умовою реалізації укладеної в липні цього року угоди України з Паризьким клубом кредиторів про реструктуризацію українського боргу обсягом $580 мільйонів терміном на 12 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: