Війна проти тероризму не обмежиться Афганістаном

П'ятниця, 21 вересня 2001, 11:48
Боротьба проти тероризму буде глобальною і не обмежиться лише Афганістаном, заявив заступник держсекретаря США Річард Армітаж після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Джорджем Робертсоном у штаб-квартирі альянсу.

Річард Армітаж не мав наміру просити в НАТО будь-якої допомоги в боротьбі з тероризмом. Одразу ж після переговорів з російським керівництвом Армітаж приїхав до Брюселя, щоб поділитися з НАТО планами боротьби з тероризмом: "Найперше і, я думаю, найголовніше – це звернути увагу на те, що всі члени альянсу, за винятком трьох країн, втратили своїх громадян під час жахливого нападу на Всесвітній торговий центр і Пентагон. Від імені Сполучених Штатів я висловлюю співчуття народам, що втратили своїх людей.

По-друге, я хотів би висловити безмежне задоволення і високу оцінку того, що НАТО дуже швидко звернулося до 5-ї статті Вашингтонської угоди", - сказав Армітаж.

Рішення про можливе застосування цієї статті, за словами Армітажа, надає Америці почуття впевненості. Заступник держсекретаря США наголосив, що Вашингтон вестиме глобальну війну з тероризмом також засобами політики, економіки та розвідки.

Тим часом в п'ятницю в Брюсселі збираються глави держав та урядів країн ЄС на екстраординарний самміт, на якому буде обговорено міжнародну ситуацію після терористичних актів у США. За даними дипломатів, мова піде також і про можливі напади США у відповідь на теракти.

"Німецька хвиля"

* ТАЛІБИ РІЗКО ВІДМОВИЛИ США ВИДАВАТИ БЕН ЛАДЕНА
* Число загиблих виросло до 6,3 тисяч. Серед них - один українець
* БЕН ЛАДЕН ПОКИНУВ АФГАНІСТАН
* Американські бомбардувальники готуються до перебазування на Близький Схід
* США відмовляються від назви операції "Правосуддя без кордонів"
* Хусейн запропонував США допомогу
* Затримано ще одного підозрюваного
* Арештовано першого з 200 осіб, які розшукуються ФБР
* "Вперше" з того трагічного дня...
* Буш відмовляється від пропозицій духовенства Афганістану

Події в США за 18-20 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування