Соцпартія нараховує 60 тисяч. І готується до створення "широкої коаліції"

П'ятниця, 21 вересня 2001, 13:18
Соціалістична партія України в стані самостійно забезпечити проходження до парламенту наступного скликання, заявив її лідер Олександр Мороз на прес-конференції в четвер у Чернігові.

З його слів, на сьогодні СПУ є сильною партією, яка представлена у всіх областях і практично у всіх районах України, нараховуючи за станом на 20 вересня близько 60 тис. членів. Мороз прогнозує, що на час виборів в березні 2002 року Соцпартія нараховуватиме "не менше ніж 90 тис. членів".

В той же час Мороз зазначив, що в одному блоці з Соцпартією, швидше за все, підуть Всеукраїнська партія захисту інтересів селян, СДПУ (лідер - Юрій Буздуган), Всеукраїнська партія трудящих.

Він підкреслив, що консультації з приводу участі в передвиборному блоці з СПУ продовжуються, а тому не виключив участі в ньому інших партій. "Очевидно, їх представники будуть у виборчому списку СПУ", - сказав Мороз.

Лідер Соцпартії також не виключив "більш широкої коаліції" з усім спектром політичних сил - від лівих до правих. При цьому Мороз зазначив, що умовою такої коаліції є досягнення демократії шляхом зміни системи влади в Україні, опозиція до нинішнього владного режиму.

Зі слів Мороза, консультації про передвиборну коаліцію за участю СПУ будуть продовжені наступного тижня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування