Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські війська ППО були приведені в бойову готовність через літак суданської авіакомпанії

П'ятниця, 21 вересня 2001, 19:07
У п'ятницю вдень літак Ан-26 суданської авіакомпанії під контролем винищувальної авіації України було посаджено на військовий аеродром Бельбек, неподалік від Севастополя.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, в п'ятницю у повітряному просторі України над Чорним морем було виявлено літак Ан-26 суданської авіакомпанії. Державною авіаційною адміністрацією і "Украерорухом" цьому борту було відмовлено в прольоті повітряним простором України.

При наближенні Ан-26 до державного кордону України в повітря були підняті винищувачі бойового чергування, а також приведено в бойову готовність підрозділи радіолокаційної розвідки і зенітно-ракетний дивізіон. З екіпажем було встановлено зв'язок і визначено точку в Чорному морі, поблизу якої борту було наказано знаходитися до прийняття рішення. Екіпаж виконав отриманий наказ, однак, пославшись на нестачу пального для повернення, запитав дозволу на посадку на території України.

Відповідно до прийнятого рішення, літак було посаджено на військовий аеродром о 15.44 за київським часом. З моменту посадки Ан-26 була організована охорона літака, а екіпаж передано компетентним органам для з'ясування обставин. Даний рейс не був комерційним.

Як пізніше стало відомо, суданський літак прямував на ремонт на одне з київських авіапідприємств, повідомили агентству Інтерфакс-Україна достовірні джерела.

На борту літака не було виявлено жодних вантажів. Залишається невідомим, чому про проліт суданського літака над територією України не було відомо заздалегідь.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування