Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конєв йде з Руху. Поки що з секретаріату

П'ятниця, 21 вересня 2001, 19:19
Голова Секретаріату Центрального проводу Народного Руху України Сергій Конєв і глава цієї партії Геннадій Удовенко не спрацювалися. Конєв останнім часом занадто часто виступав із заявами, які заплутували не тільки журналістів, але й потенційних спільників по блоку.

Наприклад, відразу після проголошеного Рухом рішення увійти до блоку "Наша Україна" він запропонував ідею самостійної участі НРУ у виборчій кампанії.

"Він виступає часто з власної позиції, яка не відповідає політиці партії. І він звернувся із заявою з проханням звільнити його з посади глави секретаріату", - розповів Удовенко в інтерв'ю телеканалу Інтер ситуацію в партії.

"Ми вирішили зараз рекомендувати центральному проводу, щоб він сконцентрувався на роботі голови Дніпропетровської обласної організації НРУ. Це - більш важлива посада, а керувати секретаріатом повинен не політик, а, як хтось говорив, "орговик", продовжив Удовенко.

Якщо вірити лідеру Руху, розрив пройшов гладенько і спокійно.

Але Конєв був більш емоційний. "Є дві лінії в НРУ. Перша - це формування списку чисто номенклатурного, абсолютне відсторонення від цього процесу обласних організацій і повна інтеграція в якийсь блок. Це вирішує два питання - керівництво не відповідає за фінансування партії і за результати, але вирішує проблему своєї присутності у виборчому списку.

Є другий підхід, який влаштовує обласні організації, - список складається в значній мірі з представників регіонів, областей і назва "Народний Рух" зберігається в будь-якому варіанті в майбутньому блоці, який називається "Народний Рух України". Ось це і є головний конфлікт".

Конеє виявився в центрі конфлікту тому, що він є керівником виконавчої структури, яка повинна реалізувати рішення Центрального проводу. "Оскільки вони суперечать моєму баченню ситуації, а їх реалізація веде до знищення НРУ, я не можу виконувати рішення Центрального проводу, в зв'язку з цим моє перебування на посту неможливе".

Конфлікт між Удовенком і Конєвим зрів давно. Ще 9 серпня в інтерв'ю УНІАН Удовенку довелося спростовувати заяву Конєва про те, що більшість регіональних організацій НРУ проти вступу до очолюваного Віктором Ющенком блоку "Наша Україна".

Удовенко назвав слова Конєва "фальсифікацією позиції Центрального проводу НРУ".

"Сергій Конєв займає позицію, яка сьогодні заважає утворенню блоку "Наша Україна" і вступу до нього НРУ", говорив тоді Удовенко.

Сергій Конєв вважається одним з наймолодших і перспективних політиків в Русі. Йому 40 років, але йому вже є чим похвалитися - в 1989 році він став народним депутатом СРСР. Тоді ж, в 1989 році на I з'їзді Народного Руху України був обраний першим замголовою партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:04
Сповільнення інфляції у річному вимірі у квітні зупинилося – Держстат
15:59
Росіяни захопили 4 селища на Харківщині, намагаються просунутися до Вовчанська – джерела
15:50
У Львові відкрили найбільший в Україні центр протезування: забезпечить 1200 протезів на рік
15:35
Звільнення для догляду за хворою дитиною: хто з військових може ним скористатися
15:27
За 2023 рік "Укренерго" погасило боргів перед учасниками енергоринку на 25 мільярдів
15:25
Україна наполягає, щоб в угоді про вступ в ЄС не було територіальних обмежень
15:20
Апеляція ВАКС залишила без змін запобіжний захід для ексміністра Сольського
15:18
Ворог масовано обстрілює Харківщину: є загиблі й поранені серед цивільних – ОВА
15:18
Майже мільярд доларів з металургії: Україна наростила виручку від експорту чорних металів
15:10
Міноборони: На Харківщину, де намагаються прорватися росіяни, направили резерви
Усі новини...
Реклама: