Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Британії за раз арештовані чотири підозрюваних у тероризмі

Субота, 22 вересня 2001, 14:14
Чотири людини були арештовані в Великобританії в п'ятницю в ході розслідування, пов'язаного з терористичним нападом на Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку.

Чоловік 27 років і жінка 25 років були арештовані в житловому кварталі на заході Лондону співробітниками підрозділу по боротьбі з тероризмом, що діяли згідно з "Законом про тероризм", ухваленому 2000 року. У іншому рейді, як повідомила лондонська поліція, в сусідньому районі був арештований ще один чоловік 29 років. Ще один чоловік, вік якого невідомий, був пізніше арештований співробітниками антитерористичного підрозділу в Бірмінгемі. Всі четверо свідчать в поліцейській дільниці в центрі Лондона.

У ході розслідувань, що проводяться у Великобританії, було встановлено, що з 19 осіб, які викрали літаки 11 вересня, семеро могли перебувати в Британії. Вони покинули британську територію кілька місяців тому, але тут, як вважають спецслужби, можуть залишатися інші екстремісти, які допомагали в підготовці терактів фінансами і забезпечували зв'язок. Британські слідчі працюють в контакті з ФБР, а декілька офіцерів Скотленд-ярда вилетіли до Нью-Йорку, щоб допомогти слідству там.

Голова лондонської поліції сер Джон Стівенс раніше повідомив, що британська столиця може стати наступною жертвою організаторів терактів у США 11 вересня. З його слів, в найближчі вихідні вулиці міста будуть патрулювати на 1500 більше поліцейських, ніж звичайно.

NTVRU

Читайте також:

* Лідер "Талібан" мулла Омар: людина, якої на Заході не бачили в обличчя
* Американський телемарафон у допомогу жертв терору транслювали на 156 країн
* 15 000 000 000 доларів отримають авіакомпанії, які постраждали від терактів
* У Британії за раз арештовані чотири підозрюваних у тероризмі
* "Талібан" стверджує, що збив перший американський літак
* Через відмову Саудівської Аравії США можуть відкласти початок війни. Емірати разірвали дипвідносини з талібами

Всі події за 18-21 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування