Американський телемарафон у допомогу жертв терору транслювали на 156 країн

Субота, 22 вересня 2001, 14:15
Найбільші світові зірки музики і кіно взяли участь в двогодинному добродійному телемарафоні на допомогу родинам постраждалих від актів терору в Сполучених Штатах. Це рідкісний випадок, коли всі основні телемережі США, а також вісім тисяч радіостанцій, разом передавали шоу в прямому ефірі.

Зірки виступали одночасно в Нью-Йорку і Вашингтоні. Серед них були дійсно особистості першої величини: Джим Керрі, Том Круз, Камерон Діаз, Роберт де Ніро, Том Хенкс, Джулія Робертс, Джордж Клуні, Мег Райан, Клінт Іствуд, Селін Діон, Біллі Джоел. Марафон відкрив співак Брюс Спрінгстін, що заспівав нову пісню "Моє місто в руїнах". Зірки Голлівуду закликали глядачів і слухачів дзвонити і жертвувати гроші. Крім Спрінгстіна з піснями виступили Мерайя Кері, Стіві Уандер і "U-2". Актори Джек Ніколсон і Аль Пачино приймали пожертви по телефону. Концерт транслювався на 156 країн світу.

Підійшов до мікрофона і найвідоміший мусульманин Америки – Мохаммед Алі, який закликав до терпимості і сказав, що не можна стригти всіх мусульман під одну гребінку. "Іслам виступає за мир", - сказав Мохаммед Алі.

Зірки виступали в марафоні безкоштовно, а вартість трансляції, під час якої не було перерв на рекламу, була покрита за рахунок телемереж.

Телемарафон, за неофіційними даними, зібрав за перші дві години трансляції понад 116 мільйонів доларів, повідомив відомий американський кіноактор Денніс Франц.

У "живому ефірі" трансляція концерту пройшла тільки на східному побережжі США. На західному побережжі країни шоу йшло в записі. Організатори чекають як мінімум подвоєння зібраних пожертв.

Організатори телемарафону повідомляють, що наплив телефонних дзвінків з США і зарубіжних країн був настільки значним, що повні дані про зібрані кошти будуть підраховані, мабуть, не раніше за середину майбутнього тижня.

Наступного тижня добродійний концерт в США має намір влаштувати легендарний Пол Маккартні. У день повітряної атаки на Пентагон і ВТЦ він перебував у Америці.

Загибель пожежників, що намагалися допомогти людям у ВТЦ, як говорить сам музикант, відгукнулася в його душі ще і тому, що батько Пола – Пауль Маккартні – служив добровольцем в пожежній охороні Ліверпуля в роки Другої світової війни.

Бі-Бі-Сі, NTVRU.com

Читайте також:

* Лідер "Талібан" мулла Омар: людина, якої на Заході не бачили в обличчя
* Американський телемарафон у допомогу жертв терору транслювали на 156 країн
* 15 000 000 000 доларів отримають авіакомпанії, які постраждали від терактів
* У Британії за раз арештовані чотири підозрюваних у тероризмі
* "Талібан" стверджує, що збив першого американського літака
* Через відмову Саудівської Аравії США можуть відкласти початок війни. Емірати разірвали дипвідносини з талібами

Всі події за 18-21 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування