Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТУНДРА + "Наша Україна" = умова Азарова для блоку з Ющенком

Субота, 22 вересня 2001, 15:26
Лідер Партії регіонів, він же шеф податкової адміністрації Микола Азаров, готовий втілити задуми Ющенка в реальність, приєднавшись до "Нашої України". Щоправда, зробити це Азаров, схоже, готовий тільки привівши з собою близьких Ющенку аграріїв і неприйнятних для екс-прем'єра "Трудову Україну" і НДП.

Сам Азаров возз'єднання з Ющенком називає зовсім уже образливими для екс-прем'єра та соціологів словами: входження блоку "Наша Україна" до ТУНДРи. З його слів, переговори про створення "більш широкої демократичної коаліції повинні бути винесені на загальне обговорення ["Трудової України", НДП, Аграрної партії і Партії регіонів]". "Тільки у випадку, якщо домовленість буде задовольняти всіх учасників нашого блоку, об'єднання [з "Нашою Україною"] можливе", - заявив Азаров на відкритті виставки-конкурсу дитячого малюнка "Податки очима дітей" у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У той же час незрозуміло, можливо, Азаров, коли говорив "якщо домовленість буде задовольняти всіх учасників нашого блоку", мав на увазі, що розмовлятимуть вони про розлучення.

Сам Ющенко цього тижня натякнув, що "Наша Україна" потребує Партію регіонів як ворота прориву на схід України.

А тим часом інший фундатор ТУНДРи – лідер НДП Валерій Пустовойтенко – заявив, що не виключає входження у коаліцію чотирьох прокучмівських партій Партії промисловців і підприємців України (голова - Кінах), а також Демократичної партії (голова - Антоньєва). При цьому він зазначив, що партії ТУНДРи "не розглядали питання" про можливість блокування з об'єднанням "Наша Україна" і партією "Єдність", яку позаминулого тижня очолив мер Києва Олександр Омельченко. "Це - тимчасові структури ["Наша Україна" і "Єдність"], які на сьогодні до кінця не мають політичної опори. Йдуть тільки одні дискусії, розмови", - заявив Пустовойтенко.

З його слів, НДП взагалі "не вигідно об'єднуватися у блок, оскільки партія втрачає можливість багатьом її членам проявити себе під час виборів в парламент і місцеві органи виконавчої влади".

Однак Пустовойтенко все таки йде в ТУНДРу – після такої аргументації він може розраховувати принаймні на орден "За заслуги" від Кучми: "Враховуючи те, що нам необхідна більшість в парламенті, політична і економічна стабільність в державі, подальше поліпшення життя наших людей, ми вважаємо, що цей крок треба зробити".

При цьому голова НДП також зазначив, що його партія веде переговори про приєднання до неї ДемПУ. А у суботу в партію Пустовойтенка вже влилася партія "Міжрегіональний блок реформ".

Читайте також:

Ющенко полює за Азаровим і не хоче в партнери Волкова
Ющенко зізнався, що не проводив переговорів про вступ до блоку "Наша Україна" з НДП, "Трудовою Україною", "Демократичним союзом" та Рухом "За єдність" Бойка. І що були консультації з "Регіонами України". Серед бажаних членів коаліції - "партії, які мали найбільший досвід у східному регіоні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: