Українські представники "Репортерів без кордонів" пропонують Потебеньку дотримуватися обіцянки

Субота, 22 вересня 2001, 18:56
Інститут масової інформації, який є українським представництвом організації "Репортери без кордонів", звернулася до Михайла Потебенька з проханням взяти під захист головного редактора Івано-Франківського часопису "Тижневик Галичини" Ярослава Ткачівського – пам’ятаючи про "неодноразові публічні заяви" генпрокурора "про необхідність з усією серйозністю реагувати на кожний факт погроз на адресу журналіста".

7 липня та 11 вересня 2001р. "Репортери без кордонів" отримали від Ткачівського офіційні звернення, де він скаржиться на шантаж, залякування та погрози розправою на його адресу. Як повідомляє Інститут масової інформації, "тиск на нього спричинений тим, що він оскаржує в судовому порядку дії керівництва обласної ради Івано-Франківська, а також дії правоохоронців щодо нього". Він також поскаржився "Репортерам" на "брутальне поводження місцевої міліції з його дружиною Олександрою, про стеження за ним, серію обшуків в його приватному помешканні, про примусові приводи на допити".

Проти Ярослава Ткачівського та інших співробітників часопису "Тижневик Галичини" було порушено кримінальну справу, спричинену перерозподілом майна "Тижневика Галичини", найтиражнішого обласного видання, на користь газети облради "Галичина". Всі намагання редакції "Тижневика Галичини" оскаржити дії облради в суді дотепер не дали результатів, справи не розглянуті.

Ткачівський заявляє, що він 7 разів офіційно звертався до Потебенька, але не отримав жодної відповіді. Тому "Репортери без кордонів" та Інститут масової інформації закликають генпрокурора "дотриматись публічно висловлених обіцянок та гарантувати безпеку журналістові".

Сайт Інституту масової інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування