Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук – новий гарант!

Субота, 22 вересня 2001, 22:22
В Україні – історична подія. У непохитного "гаранта" вітчизняної Конституції, офіс якого розташований на Банковій, несподівано з'явився колега – гарант об'єктивної подачі інформації на телебаченні. Принаймні, у рамках одного загальнодержавного каналу – "Інтер". Офіс цього гаранта – на Грушевського, а звати його - Віктор Медведчук.

"Телеканал "Інтер", який має відношення до об‘єднаних соціал-демократів, повинен об‘єктивно подавати інформацію", - заявив лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук в ефірі радіо "Свобода". В передачі також брав участь голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз, і бесіда партійних вождів точилася навколо виборів-2002. Свою ж історичну репліку Медведчук вимовив у відповів на закид ведучої про те, що контроль за виборчим процесом українські мас-медіа здійснювати не можуть, бо "всі вони заангажовані".

На що Медведчук заявив буквально таке: "Я особисто, як людина, що має відношення до тих, хто сьогодні впливає на цей телеканал ["Інтер"], буду робити так, щоб він висвітлював об‘єктивно цю виборчу кампанію, як і інші канали. А журналісти повинні забезпечити і сказати: Вікторе Володимировичу! Ви обіцяли, але не зробили. Запитати, як ви до цього відноситеся в аспекті морально-етичних аспектів виборчої кампанії?"

Але відразу після цієї репліки в ефірі Медведчук ненавмисно підіграв Морозу, і вони, немов змовившись, продовжили паплюжити українське об'єктивне телебачення.

Мороз: Я абсолютно підтримую тут Віктора Володимировича. Є справді свіжий приклад. В минулу суботу відбулася акція протесту і мітинг пам‘яті загиблих журналістів. Ваша якраз телестудія, яку ви тут згадали, коментує й показує на Хрещатику дві колони. Найкомічніше, говорилося, те, що вони почали суперечку, кому першому йти. Не було й натяку на це. Стояли колони, бо відкривалася меморіальна дошка. І не три тисячі було людей, як передали в УТ-1 в програмі "Сім днів", а було більше 15 тисяч. Це свідчення працівників правоохоронних органів. То напівправда, або, скоріше, брехня.

Медведчук: Заради об‘єктивності. Було передано, що були присутні і виступили на мітингу Олександр Олександрович Мороз, Юлія Володимирівна Тимошенко. Це було на "Інтері", я сам особисто дивився.

Мороз: Тимошенко якраз не виступала.

Медведчук: Але передали про це і показали.
[o-o-ops!]

P.S. Враховуючи, що гарантом об'єктивності Медведчук став тільки на цьому тижні, його новий титул УП поки не брало у лапки. На відміну від "гаранта" з Банкової, для якого лапок нам не шкода.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування