Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НДП МОЖЕ САМОСТІЙНО ПІТИ НА ВИБОРИ - Пустовойтенко

Вівторок, 25 вересня 2001, 13:08
Для НДП "більш вигідно" піти на парламентські вибори самостійно, оскільки "сьогодні позиції НДП міцніші, ніж чотири роки тому", заявив лідер партії Валерій Пустовойтенко в інтерв'ю, опублікованому у вівторок в тижневику "Столичні новини".

"Мені б хотілося, щоб ті політичні сили, з якими ми підписали угоди, об'єдналися на базі Народно-демократичної партії. …Я хотів би зауважити, що у Віктора Андрійовича Ющенка немає своєї партії, тому йому нічого втрачати. Йому можна 701-м бути в списку. А я не хочу бути 701-м. Не хочу і не буду."

Разом з тим, Пустовойтенко продовжує розглядати можливість об'єднання НДП в блоці ТУНДРА.

Є кілька варіантів подальшого розвитку подій - "перший: кожна партія формує свій список і погоджує позиції в мажоритарних округах, кожна набере по чотири проценти, в сумі вийде 16". Другий - поділити 225 місць в парламенті на рівні частини, але за визнанням Пустовойтенка,"на 55 (максимум) позиціях НДП буде тісно".

Для остаточного оформлення блоку (ТУНДРА) партії повинні ухвалити відповідні постанови. "Аграрна партія і "Трудова Україна" такі рішення прийняли, а інші - ще ні. Тим часом мені хотілося б, щоб це було зроблене негайно. Інакше наші партії підуть на вибори окремо".

Пустовойтенко допускає, що кожна партія сформує свій список і погодить позиції в мажоритарних округах. Або ж буде складений список блоку. Обидва варіанти обговорювали лідери партій.

Поки не ясно, як буде називатися віртуальний блок, оскільки абревіатура "ТУНДРА" Пустовойтенко, як і багатьох інших політиків, категорично не влаштовує.

Лідер НДП також зазначив, що не планує переговорів про блокування або об'єднання з Демократичним союзом Олександра Волкова, але не виключає, що до ТУНДРИ приєднається мер Києва Олександр Омельченко і його партія "Єдність".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування