Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада Європи запропонує почати нове розслідування

Вівторок, 25 вересня 2001, 17:26
Моніторинговий комітет Ради Європи рекомендуватиме Комітету міністрів РЄ звернутися з пропозицією до української влади почати нове розслідування обставин зникнення і вбивства журналіста Георгія Гонгадзе за участю незалежної міжнародної комісії експертів. Про це заявила на прес-конференції у вівторок в Страсбурзі доповідач моніторингового комітету по Україні Ханна Северінсен, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомила Северінсен, моніторинговий комітет звернувся до країн - членів ЄС з проханням ввести в склад комісії фахівців правоохоронних органів. Комітет вважає необхідним проведення повного розслідування обставин зникнення і загибелі журналіста, а також встановити "тих, хто за цим стоїть".

У прес-конференції також взяли участь вдова Гонгадзе Мирослава і керівник незалежної міжнародної організації "Репортери без кордонів" Робер Менар. На думку Мирослави, в рамках нового розслідування повинна бути призначена нова експертиза "таращанського тіла" і плівок майора Миколи Мельниченка, оскільки, за її словами, українські правоохоронні органи не провели реального розслідування. На її думку, в роботі комісії повинен бути зацікавлений і Кучма, якщо він "хоче довести свою непричетність до цієї справи і вболіває за майбутнє України".

Робер Менар, який в своєму виступі зазначив, що Україна "повинна зняти з себе всі обвинувачення", провівши розслідування в співпраці з європейськими країнами.

Відповідаючи на питання журналістів про те, що спонукало її покинути межі України, Мирослава Гонгадзе відмітила "постійний психологічний тиск" на її сім'ю. У США, зі слів вдови журналіста, вона відчуває себе більш безпечно і може без побоювань говорити про те, що вважає необхідним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...