Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долганова зганьбили. І він подає до суду на всю Верховну Раду та Потебенька особисто

Вівторок, 25 вересня 2001, 20:07
Звернення президента Національної телекомпанії Вадима Долганова до суду спричинено парламентською постановою "Про порядок висвітлення роботи восьмої сесії Верховної Ради України третього скликання", в якій Долганов обвинувачується в ігноруванні іншої постанови парламенту.

Справа в тому, що 13 вересня парламент в черговий раз запропонував президенту Кучмі звільнити Долганова. Як аргументи Верховною Радою були названі "ігнорування Долгановим постанови "Про порядок висвітлення роботи 7-ой сесії Верховної Ради України третього скликання" і використання ним свого службового положення в особистих корисливих цілях, на що вказується в заявах генерального прокурора України Потебенька. Крім того, парламентарії пропонували враховувати постанову парламенту від 7 липня 2001 року "Про підсумки парламентських слухань "Проблеми інформаційної діяльності, свободи слова, дотримання законності і стан інформаційної безпеки України".

Долганов вважає, що викладені в постанові Верховної Ради відомості "є недостовірними і ганьблять мою честь, гідність, принижують мою ділову репутацію". "Крім того, президента НТКУ по суті звинувачують в здійсненні кримінального злочину", - підкреслюється в повідомленні прес-служби держтелебачення.

Долганов вимагає в судовому порядку "відкликати постанову Верховної Ради України, зобов'язати Потебенька вибачитися на засіданні парламенту за поширення недостовірних даних, які не відповідають дійсності".

Він також офіційно звернувся до організації "Репортери без кордонів" з проханням сприяти міжнародно-правовій експертизі вказаної постанови і деяких публічних виступів генерального прокурора України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...