Читайте також

Середа, 26 вересня 2001, 00:00
Агентство "Кролл", найняте політичною партією "Трудова Україна", оприлюднило свій висновок після 6-місячного незалежного розслідування обставин справи і іншої інформації, пов'язаної із зникненням Георгія Гонгадзе. "Наше розслідування породило сумніви у відношенні Мельниченка, який ніби вів записи, а також відносно достовірності самих записів", - чи не ключові слова у звіті "Кролл", який складається з 50 сторінок.

Агентство провело власне аудіотестування кабінету президента з метою відтворення умов виконання цих записів. Для аналізу записів голосів "Кролл" також найняв аудіоексперта.

Засновуючись на результатах тестів, агентство прийшло до висновку, що записи бесід не могли здійснюватися шляхом розміщення записуючого пристрою під диваном в кабінеті президента, тобто тим способом, на якому наполягав Мельниченко.

"Внаслідок аналізу, проведеного нашим аудіоекспертом, у нас також виникли сумніви в аутентичності самих записів, що стосуються Гонгадзе", - заявляє агентство "Кролл". "Ми вважаємо заяву Мельниченко про спосіб виконання записів, а також його твердження про те, що він діяв один, вкрай неправдоподібним".

Науково-технічні результати розслідування, виконаного аудіоекспертами агентства "Кролл", ставлять під сумнів аутентичність і цілісність записів. "Кролл" також заявляє, що проведений аналіз "викликає значний сумнів в достовірності деяких ключових частин записів", що стосуються Гонгадзе.

Поставивши під сумнів аутентичність записів, метою яких було довести зв'язок Кучми зі смертю Гонгадзе, агентство "Кролл" робить висновок про відсутність основи для обвинувачення президента України.

"Кролл" стверджує, що "немає ніяких переконливих підстав вважати, що президент Кучма "замовив" вбивство Гонгадзе, або взагалі був яким-небудь чином до нього причетний".

У розслідуванні використовувалися матеріали бесід, вивчення місцевості, а також науково-технічний аналіз записів, авторство яких приписується Миколі Мельниченку, і які свідчили про причетність президента до зникнення журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування