Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вбила міф про Ющенка

Четвер, 27 вересня 2001, 12:29
Читайте також текст листа Тимошенко до Ющенка



Те, що Тимошенко і сама розумна жіночка, і консультанти у неї з PR-у непогані, відомо давно. В четвер Юлія Володимирівна репутацію підтвердила. Красивим жестом написала листа своєму колишньому шефу Віктору Ющенку: не волання відчаю, а добрий пропагандистський крок, засіб остаточно поставити крапки над "і" та привселюдно нарешті поховати ілюзії. Які були у кого завгодно, але точно не у Тимошенко. Бо людина вона, як стверджувалося вище, розумна і слідкує не тільки за модою, але і за пресою.

Екс-віце-прем'єр говорить, що спілкувалася останній раз з екс-прем'єром "декілька тижнів тому", і після цієї бесіди у неї не було враження, що шансів піти разом з Ющенком єдиним блоком вже немає. "Надія є", - сказала Тимошенко і усміхнулася.

Гарний настрій, це, звичайно, добре. Бо інакше, як жарт, тепер ідею Тимошенко сприймати складно. "Сьогодні ми пропонуємо об'єднати у єдиний виборчий демократичний блок з єдиним виборчим списком "Нашу Україну", Форум національного порятунку та блок, очолюваний Олександром Морозом", - ідеться у відкритому листі екс-віце-прем'єра. Проблема в тому, що ноти, якими написана симфонія Тимошенко, не читаються Ющенком.

По-перше, завдяки останнім виходам Ющенка до преси стали зрозуміло, що він стрімко губить кучері політичного романтика і дорослішає просто на очах. Екс-віце-прем'єр пропонує екс-прем'єру 30%, які вже готові віддати свої голоси за союз Ющенка, Тимошенка та Мороза, та натякає на додаткові 40%, які подумають над тим, щоб також проголосувати за цей сплав.

Але у Ющенка є й інші радники, які налаштовують його на зовсім не схожу хвилю: Вікторе Андрійовичу, не можна, помноживши два на два, отримати мільйон. І принцип, за яким Ющенко зараз підбирає партнерів – їх можливість надати "Нашій Україні" всеукраїнської аури.

Нині екс-прем'єру треба не Тимошенко з націонал-патріотами, яких у нього самого вистачає, а партії, які б мали підтримку в окремих регіонах. "Солідарність" – це Вінничина, Ліберальна партія – це Сумщина, Меджліс – це Крим, Аграрна партія – це Волинь, "Регіони України" – це Донбас.

І треба бути або моральним терористом, або клієнтом дурдому, щоб представити Юлію Володимирівну поряд з Миколою Яновичем на одному передвиборчому плакаті з гаслом: "Це – наша Україна". До такого знущання Тимошенко не доходить і ставить Ющенку альтернативу – або ми, або вони (її не задовольняє навіть "Солідарність").

По-друге, Ющенко жодного разу після проголошення на Говерлі про створення "Нашої України" не казав про можливість формування єдиного блоку з "ФНП" та Морозом, а обмежувався виключно заявами щодо підписання декларацій про ненапад, чесні вибори тощо.

У четвер Тимошенко наполегливо підкреслювала, що не висуває ультиматуму екс-прем'єру і дає йому тайм-аут, хоч в її листі написано чітко: "Часу на роздуми не залишилося. Настав час дії і рішучих кроків". "Віктор Андрійович не визначився публічно. Хотіла б почути конкретну і чітку відповідь", - заявила екс-віце-прем'єр на прес-конференції.

"Я не лідер опозиції!", - насправді, саме так дуже прямо сказав Ющенко ще місяць тому. "Треба об'єднуватися не "проти", а "за", - говорив ще весною. Ще тоді він давав зрозуміти, що нічого в них не вийде – але проблема Віктора Андрійовича в тому, що він замість "ні" говорить "яка гарна погода".

Це і породило міф, який уміло вбила Тимошенко. А некролог вона використала як добрий інформаційний привід та отримала виправдання перед виборцями: "Ми йому пропонували, але він не захотів". На підтримку цього – і слова самої Тимошенко, яка заявила УП, що якщо створити таку коаліцію трьох їм не вдасться, то "ФНП" і блок Мороза об'єднуватися у союз двох не планують.

Головне ж надбання Тимошенко - титул одноосібного лідера нелівої опозиції в Україні. З чим її можна і поздоровити. Або поспівчувати - бо своє слово ще не сказала Генпрокуратура.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...