Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд до весни покине третина його членів

Четвер, 27 вересня 2001, 12:54
Не виключено, що близько третини членів нинішнього Кабінету міністрів України балотуватиметься в народні депутати на чергових парламентських виборах 2002 року.

Кореспонденти агентства "Інтерфакс-Україна" встановили це в ході опитування членів уряду, проведеного за останні два тижні.

Про свій намір балотуватися за партійним списком заявив, зокрема, міністр транспорту, голова Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко.

Не виключили можливості балотування за партійним списком віце-прем'єр Володимир Семиноженко (член партії Регіонів України, народний депутат), міністр аграрної політики Іван Кириленко (Аграрна партія України), міністр остівти і науки Василь Кремінь (Соціал-демократична партія України (об'єднана).

Міністр промислової політики Василь Гуреєв також заявив, що не виключає можливості своєї участі у парламентських виборах, однак зазначив: "Щоб балотуватися міністру, сьогодні треба до кінця з'ясувати: міністр - політична фігура чи держслужбовець".

У свою чергу, міністр праці і соціальної політики Іван Сахань зазначив, що поки що не ухвалював рішення з цього приводу, однак не виключив такої можливості.

Міністр палива і енергетики Станіслав Сташевський також заявив, що "поки що не думав" на цю тему.

Перший віце-прем'єр Олег Дубина на запитання агентства відповів: "Ви все дізнаєтеся".
Міністр фінансів Ігор Мітюков відповів, що "не коментує" це питання, а міністр охорони здоров'я Віталій Москаленко заявив, що "поки" не розглядає такої можливості.

Певної відповіді з приводу своєї участі в парламентських виборах не дав і прем'єр-міністр Анатолій Кінах, який очолює Партію промисловців і підприємців України (також народний депутат).

Тверда відповідь, що не балотуватимуться в народні депутати агентству дали тільки 7 членів уряду з 21: віце-прем'єр Василь Роговий (СДПУ(О)), міністри - внутрішніх справ - Юрій Смірнов, оборони - Олександр Кузьмук, з надзвичайних ситуацій - Василь Дурдинець, культури і мистецтв - Юрій Богуцький, закордонних справ - Анатолій Зленко, економіки і з питань європейської інтеграції - Олександр Шлапак.

Агентству не вдалося уточнити позицію з цього питання у віце-прем'єра Леоніда Козаченка (АПУ), міністра екології і природних ресурсів Сергія Курикина (народний депутат від Партії зелених) і міністра юстиції Сюзанни Станик.

У складі нинішнього уряду 21 особа. Наймолодший з них - Шлапак, якому в січні виповнився 41 рік, найстарішим - Дурдинець, якому у вересні виповнилося 64 роки. Довше за всіх беззмінно в уряді працює Кузьмук - з липня 1996 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування