Тимошенко до листопада подасть документи в Європейський суд з прав людини

Четвер, 27 вересня 2001, 13:58
Лідер передвиборчого блоку "Форум національного порятунку" Юлія Тимошенко планує до кінця жовтня передати до Європейського суду з прав людини скаргу на український Центрвиборчком щодо нереєстрації ініціативних груп з проведення референдуму про недовіру Кучмі.

"Документи дуже важко готуються. Там [у Європейського суду з прав людини] серйозна процедура, але я думаю, до кінця жовтня місяця ми з цією процедурою справимося", - зазначила Тимошенко в четвер у інтерв’ю УП.

Тимошенко не впевнена у реальності раніше задекларованих планів провести антикучмістський референдум разом з виборами до Верховної Ради. "Це залежить від того, як буде питання розглянуто страсбурзьким судом. Враховуючи, що туди звертається до 100 тисяч осіб, ми сподіваємося на достроковий розгляд".

За словами лідера "ФНП", взагалі по Україні було проведено 150 зборів ініціаторів референдуму. "Буквально всі протоколи цих зборів проведені через місцеві органи самоврядування. По 40 протоколах ми отримали погодження місцевих органів самоврядування. Передали їх до ЦВК. Центрвиборчком всі 40 протоколів заблокував і прийняв рішення про неможливість проведення референдуму без роз’яснень Конституційного суду. Ми передали всі документи до судів України. Пройшли всі інстанції в судах України. І тепер підготовлені документи для передачі до страсбурзького суду, щоб визнати дії незаконними і примусити ЦВК зареєструвати групи і почати збір підписів".

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News