У літаках США з пасажирами будуть літати агенти спецслужб

Четвер, 27 вересня 2001, 14:16
Нові заходи для забезпечення безпеки польотів американських пасажирських літаків збирається оголосити президент США Джордж Буш. Вони включають зміцнення дверей у кабінах пілотів і присутність озброєних агентів федеральних спецслужб на внутрішніх рейсах, щоб перешкодити можливим акціям повітряних піратів.

Деякі заходи будуть введені Федеральним управлінням цивільної авіації, а інші мають отримати схвалення конгресу США.

Американська влада вже почала впроваджувати ряд додаткових заходів безпеки в аеропортах. Зокрема, ретельно перевіряються біографії і послужні списки персоналу.

Тим часом після терактів у Нью-Йорку і Вашингтоні провідні авіакомпанії США оголошують про великі збитки і звільнення своїх співробітників.

Третя за величиною компанія - "Дельта ерлайнз" - заявила про розрив контракту щонайменше з 13 тисячами працівників. Усього в авіакомпаніях будуть звільнені більше 100 тисяч чоловік. На грошові компенсації, медичне обслуговування і професійну перепідготовку цих людей владі доведеться витратити декілька мільярдів доларів.

Як повідомив прес-секретар Білого Дому Арі Флейшер, якщо до терактів у США щодня здійснювалося від 5,5 тис. до 6,5 тис. авіарейсів, то тепер від 4,5 тис. до 5 тис., причому багато авіалайнерів літають напівпорожніми.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...