НАТО знає місцезнаходження бен Ладена, якого охороняють 700 чоловік

Четвер, 27 вересня 2001, 15:41
Північному альянсу відоме місцезнаходження Усами бен Ладена - він переховується у центральній провінції Афганістану Урузган.

За повідомленнями арабської газети Gulf News, НАТО має відомості, що Усама бен Ладен не залишив територію Афганістану, про що його попросила Рада улемів, і знаходиться в одній з центральних провінцій країни Урузган (адміністративний центр Тарінкот). Відомо і конкретне місце розташування бункера бен Ладена.

Терориста номер один охороняють біля 700 чоловік, більшість з них араби. З афганських джерел кореспонденту РІА "Новости" стало відомо, що у загін смертників, які складають особистий почет бен Ладена, входять також біля 70 чеченців.

Бен Ладен і його люди мають великі запаси води, харчів і боєприпасів. За вірогідною інформацією, подібні бункери з необхідними запасами розкидані по всій території Афганістану, яка контролюється талібами.

Істотно скоротити цю територію військам Північного альянсу поки не вдається. Позиційні бої ведуться на підступах до Мазарі-Шаріфу, який, як і раніше, зайнятий талібами. Про це заявив генерал Абдурашид Дустум.

Крім цього Дустум повідомив, що від афгано-узбецького кордону в бік Мазарі-Шаріфа війська Північного альянсу просунулися на 125 км. З його слів, у ході запеклих боїв напередодні знищені 185 і взяті у полон 200 талібських бойовиків.

Таліби ж спростовують інформацію про те, що район Зорі повністю відійшов під їх контроль. "Талібан" продовжує мобілізацію - вже закликано понад 300 тис. чоловік, (для порівняння, загальна чисельність антиталібської коаліції - 60 тис. чоловік). Найбільш боєздатний, на думку деяких експертів, так званий "іноземний легіон", куди входять досвідчені найманці з арабських країн, а також узбеки, таджики, уйгури і чеченці.

ВПС талібів нараховує два десятки літаків радянського виробництва і стільки ж вертольотів Мі-8. Крім цього - ракетні установки "Скад" (радіус дії - 450 км) і "Луна-М" (радіус - 120 км), біля 100 "Стінгерів", 600 танків Т-54 і Т-55 і приблизно стільки ж бронетранспортерів.

Газета.Ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування