ЮЩЕНКО ВІДМОВИВ ТИМОШЕНКО У БЛОКУВАННІ

П'ятниця, 28 вересня 2001, 11:51
Екс-прем'єр України Віктор Ющенко відповідаючи на пропозицію Юлії Тимошенко про злиття "Нашої України", "Форуму національного порятунку" та Соціалістичної партії в один виборчий блок, заявив, що "Наша Україна" є "самодостатнім" блоком у своїх принципах і засадах.

Екс-прем'єр упевнений, що не піде в опозицію до влади, хоча і розгляне детально пропозицію Юлії Тимошенко про виборче об'єднання, додавши однак, що тональність пропозиції лідера "ФНП" здалася йому "ультимативною".

Пропозиція Віктору Ющенку була зроблена у четвер Юлією Тимошенко на прес-конференції у Києві. Вона оприлюднила відкритого листа Ющенку, заявивши, що спільний виборчий блок мав би "значні шанси на перемогу".

Водночас, за твердженням одного з провідників соціалістів Юрія Луценка, головною метою звернення є отримання від екс-прем'єра очікуваної офіційної відмови від об'єднання, і у такий спосіб Юлія Тимошенко намагається відмежуватися від Ющенка, якого оглядачі дедалі частіше називають про-президентським політиком.

Водночас багато аналітиків припускають також неможливість блокування Юлії Тимошенко та Олександра Мороза, а звернення лідера ФНП до пана Ющенка вважають спробою залучити все ще високий рейтинг екс-прем'єра для того, аби мати вищі шанси для опозиції пройти до парламенту в умовах інформаційної блокади та спротиву з боку влади.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Читайте також:

Тимошенко вбила міф про Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування