ФБР визнає, що з бен Ладеном були пов'язані "деякі" з 19 угонщиків, і публікує їх фото

П'ятниця, 28 вересня 2001, 14:56
Деякі з 19 угонщиків-самовбивць, які підозрюються в захопленні авіалайнерів 11 вересня в США, були пов'язані з угрупуванням "Аль-Каїда" саудівського мільйонера Усами бен Ладена, уперше офіційно заявили представники ФБР. У четвер в США також уперше були опубліковані фотографії всіх 19 підозрюваних повітряних піратів. Це співпало з одноденною поїздкою офіційної делегації Пакистана до Афганістану в останній спробі переконати правлячий режим талібів видати саудівця.

Після оприлюднення фотографій глава департаменту юстиції Джон Ешкрофт і директор ФБР Роберт Мюллер звернулися до громадян США з проханням допомогти пізнати терористів і виявити їх справжні імена.

Зі слів директора ФБР, слідчі поки не можуть назвати справжніх імен терористів, оскільки вони могли скористатися чужими або підробними документами. Тому керівники правоохоронних органів Сполучених Штатів звернулися до співгромадян з проханням допомогти слідству – людей, які раніше зустрічалися або були знайомі з тими, хто зображений на фотографіях, просять зв'язатися з представниками ФБР.

У американських ЗМІ з'явилася також неофіційна інформація слідчих органів, згідно з якою після 11 вересня спецслужбам США і ряду інших країн вдалося запобігти щонайменше двом терактам. Ці плани знаходилися на різній стадії готовності. Йшлося про атаки посольства США у Франції і неназваного військового об'єкта в Брюсселі, ймовірно пов'язаного з НАТО.

Інтерфакс, КоммерсантЪ

Читайте також:

* ФБР визнає, що з бен Ладеном були пов'язані "деякі" з 19 угонщиків, і публікує їх фото
* Уточнене число жертв в Нью-Йорку – 5960 осіб
* Саудівська Аравія пустить США на військові бази. У війні на боці Америки – понад 600 літаків
* Таліби знайшли бен Ладена
* Кабул зараз порожній
* НАТО знає місцезнаходження бен Ладена, якого охороняють 700 чоловік
* Пентагон починає спецоперацію
* Росія перевіряє американську інформацію про вину бен Ладена
* У літаках США з пасажирами будуть літати агенти спецслужб
* Рудші говорить, що Америка знала про планований напад
* Збивати літаки будуть без згоди Буша

Повна хронологія подій у США та підготовки до війни

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування