АМЕРИКАНСЬКІ ЛІТАКИ БУДУТЬ ЛІТАТИ НАД УКРАЇНОЮ НА ВИСОТІ НЕ НИЧЖЕ 9100 МЕТРІВ

П'ятниця, 28 вересня 2001, 19:01
Технічні деталі порядку використання повітряних коридорів України військово-транспортною авіацією США узгоджені - повідомив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Микола Пальчук.

Узгоджені порядок заходу у коридори, супровід, контроль прольоту літаків і можливі спільні дії у разі форс-мажорних ситуацій. Літаки будуть проходити по міжнародних трасах на висоті не менше 9100 метрів над рівнем моря.

Визначені три військових аеродроми, які здатні приймати всі види транспортної авіації, і "декілька повітряних коридорів". "Американські літаки можуть вийти від нас у будь-якому напрямі і використати ці коридори у зворотному напрямі", - підкреслив перший замначальника Генштабу.

Кажучи про можливу дату прольоту американських літаків, Пальчук зазначив, що це "складна, нетрадиційна операція", і час можливого використання повітряних коридорів не названий.

Раніше, Рада національної безпеки й оборони України у відповідь на прохання США надала повітряні простори України для американських військових літаків.
Рішення РНБО не стосується бойових літаків, вертольотів, танків і артилерії калібром більше за 100 мм., на провезення яких по території України необхідний дозвіл Верховної Ради.

Повітряні коридори американським ВПС вже надали Польща, Угорщина, Румунія, Словаччина, Туреччина, Болгарія, а Росія надала свій повітряний простір тільки літакам з гуманітарними вантажами.

Інтерфакс-Україна

Читай також:
ФБР визнає, що з бен Ладеном були пов'язані "деякі" з 19 угонщиків, і публікує їх фото
Уточнене число жертв в Нью-Йорку – 5960 осіб
Саудівська Аравія пустить США на військові бази. У війні на боці Америки – понад 600 літаків
Таліби знайшли бен Ладена
Кабул зараз порожній
НАТО знає місцезнаходження бен Ладена, якого охороняють 700 чоловік
Пентагон починає спецоперацію
Росія перевіряє американську інформацію про вину бен Ладена
У літаках США з пасажирами будуть літати агенти спецслужб
Рушді говорить, що Америка знала про планований напад
Збивати літаки будуть без згоди Буша

Повна хронологія подій у США та підготовки до війни

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування