Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс програв Пинзенику в суді

П'ятниця, 28 вересня 2001, 19:46


"Киевские ведомости", головний друкований орган в медіа-групі футбольного соціал-демократа(о), в п'ятницю програли суд Пинзенику. 11 разів газета має вибачитися перед головним неприятелем екс-деків.

"Починаючи з жовтня 2000 року це скандальновідоме видання друкувало на своїх шпальтах наклепницькі матеріали про Віктора Пинзеника, які виходили за межі не лише правди чи журналістської етики, а й будь-яких морально-етичних норм. Сьогодні суд визнав ці матеріали такими, що не відповідають дійсності, порочать честь, гідність та ділову репутацію Віктора Пинзеника", - з відчутною радістю у словах повідомляє прес-служба "Реформ і порядок".

Після рішення Шевченківського місцевого суду Києва, за твердженням ПРП, "Киевские ведомости" зобов'язані опублікувати спростування "тим самим шрифтом і на тому ж місці шпальти, де була розміщена неправдива інформація". Таких текстів "Ведомости" мають зробити 11.

Серед іншого "Киевские ведомости" мають спростувати два матеріали з номеру від 11 квітня 2001. Перший – "Германия опасается выдачи Жердицкого Украине…": "Перший віце-прем'єр-міністр України Віктор Пинзеник не має відношення до переказування коштів Фонду "Взаєморозуміння та примирення", призначених для виплат жертвам нацизму, на закордонні рахунки голови правління АТ "Градобанк" В.Жердицького". Редакція газети приносить вибачення Віктору Пинзенику за поширення недостовірних відомостей".

Другий - коментар Миколи Смородського "…Чтобы не вспыхнул новый политический скандал?" до цієї ж статті: "Віктор Пинзеник не причетний до використання "Градобанком" коштів українських остарбайтерів в незаконних операціях". Редакція газети та автор коментаря Микола Смородський приносить вибачення Віктору Пинзенику за поширення недостовірних відомостей".

На принизливу операцію з оприлюднення 11 спростувань у "Киевских ведомостей" буде 30 днів після набуття сили судового рішення. "Якщо редакція газети за визначений термін цього не зробить, то позивач звертатиметься до державної виконавчої служби, яка у встановленому законом порядку буде вживати заходи щодо примусового здійснення рішення суду", - пригрозили "Реформи і порядок".

У "Киевских ведомостях" дізнатися, чи буде газета виправдовуватися перед читачами та вибачатися перед Пинзеником, УП спробувала у в.о. головного редактора Миколи Закревського. "Поки без коментарів", - заявив він, пославшись на заклопотаність підписанням полос до номеру.

- Так будете друкувати спростування чи ні?
- Поки я не знаю, ні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: