Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА ДЕ-ФАКТО СТАЛА СОЮЗНИКОМ США

Середа, 10 жовтня 2001, 11:44
Сполучені Штати Америки скористалися запропонованими Україною повітряними коридорами для прольоту своїх літаків в рамках антитерористичної операції. 9 жовтня о 21.30 перша пара літаків - транспортний С-17 і заправник КС-135, згідно із заздалегідь поданою заявкою, увійшли в зону відповідальності України над Чорним морем.

О 22.11 С-17 вийшов з української зони відповідальності на схід, літак-заправник покинув український повітряний простір о 23.02 і попрямував у бік Румунії.

Друга пара літаків такого ж складу увійшла в українську зону відповідальності о 21.45. С-17 знов попрямував в східному напрямі, покинувши повітряний простір України о 22.26. Заправник вилетів у бік Румунії о 22.59. Обидва літаки С-17 поверталися через повітряний простір України 10 жовтня з 5.36 до 6.15. Над територією України їх зустрічав літак КС-135 (з 4.25 до 4.56).

У зоні відповідальності Росії відбулася дозаправка літаків і вони пройшли у бік Румунії.

Під час прольотів літаків ВПС США над територією України вони постійно супроводжувалися радіотехнічними військами ППО Збройних сил України і відповідними службами "Украероруху". Крім цього, на аеродромі в черговому режимі перебували винищувачі ВПС і ППО в готовності надати допомогу у разі необхідності.

У разі виникнення форс-мажорних обставин, згідно з попередньою домовленістю, американські літаки був готовий прийняти аеродром Кульбакіно в Миколаєві.

Як повідомлялося, 8 жовтня США офіційно звернулися до України з нотою, в якій містилося прохання про надання повітряного простору для прольоту американських літаків терміном на 5 днів.

Планується, літаки ВПС США будуть приземлятися в аеропортах України тільки у разі аварійної ситуації.

Україна надала свій повітряний простір для польотів військово-транспортної авіації США в рамках антитерористичної операції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування