Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конєв розгорнув роботу, для того, щоб НРУ не ввійшов у "Нашу Україну" і йшов на вибори самостійно - Удовенко

Середа, 10 жовтня 2001, 14:23
Лідер Народного Руху України Геннадій Удовенко заявив, що дії керівника апарату партії Сергія Конєва мають деструктивний вплив на НРУ. Сергій Конєв поки відсторонений з посади керівника апарату партії.

В інтерв'ю журналістам Удовенко зазначив, що "дії Конєва, на жаль, направлені на погіршення ситуації у середині НРУ, і політрада партії гостро засудила його позицію. Це не тільки конфлікт між Конєвим і кимось з нашої партії - це вже невиконання ним рішень партійного з'їзду".

У вівторок ряд ЗМІ повідомили про те, що Конєв сформував альтернативний виборчий список партії від обласних організацій НРУ, більше ніж 80% якого складають голови крайових організацій.

Конєв, зазначив Удовенко, "розгорнув виключно бурхливу роботу, направлену на те, щоб НРУ не входив у блок "Наша Україна", а йшов самостійно на вибори".

При цьому лідер партії нагадав, що травневий з'їзд НРУ ухвалив рішення ініціювати створення блоку "Наша Україна" і звернутися до Віктора Ющенка з проханням очолити його. Зі слів Удовенка, Конєв відсторонений з посади керівника апарату партії, однак, остаточне рішення повинен прийняти Центральний провід.

Удовенко негативно відповів на питання про можливість "виведення" Конєвим партійців з НРУ і створення ще одного Руху. "Я не думаю, що він зможе це зробити", - цитує лідера партії Інтерфакс-Україна.

Удовенко також повідомив, що остаточне рішення про участь або неучасть НРУ у блоці "Наша Україна" буде приймати позачерговий з'їзд партії 20 жовтня, на якому будуть затверджені виборчі списки і обговорена ситуація у партії і в Україні.

Відповідаючи на питання журналістів, Удовенко заявив, що блок "Наша Україна" "не може розвалитися". "Віктор Ющенко виключно відповідальна людина і взяв на себе цей величезний тягар по формуванню блоку. Якщо хтось думає вийти з блоку, то це не приведе до його руйнування, оскільки у нього досить могутня основа - НРУ, УНР, ПРП і КУН".

У цей час, повідомив Удовенко, створено три робочі групи, одна з яких займається розробкою програми блоку, інша - розподілом квот у блоці, третя буде займатися організаційними і фінансовими питаннями, пов'язаними з виборами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування