Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Те, що Ту-154 був збитий українською ракетою є очевидним, вважають в авіакомпанії "Сибір"

Середа, 10 жовтня 2001, 15:12
Авіакомпанія "Сибір" вважає очевидною причину катастрофи 4 жовтня свого літака Ту-154 над акваторією Чорного моря. "Те, що сталося - для авіакомпанії очевидно. Якщо зіставити всі факти, то багато сумнівів не залишається", - сказав керівник прес-служби "Сибіру" Михайло Кошман.

Як відомо, експерти висловлюють припущення, що Ту-154, що летів з Тель-Авіва у Новосибірськ з 66 пасажирами і 12 членами екіпажу на борту, був випадково вражений зенітною ракетою комплексу С-200 у ході навчань українських сил ППО у Криму.

"Сибір" повністю виключає можливість катастрофи літака внаслідок помилки пілотів або яких-небудь технічних несправностей повітряного судна, відзначив представник компанії. Авіакомпанія після оголошення офіційних результатів розслідування загибелі літака з 78 особами на борту збирається пред'явити судові позови винуватцям.

Як вважає Кошман, підйом бортових самописців літака з дна Чорного моря є абсолютно нереальним. Крім того, на його думку, їх записи не дадуть для експертів нової інформації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Авіакомпанія "Сибір" виконає у середу рейси за маршрутом Новосибірськ - Сочі - Тель-Авів і Сочі - Новосибірськ, на яких будуть повернені додому родичі загиблих. Крім того, у Новосибірськ цим рейсом буде доставлена труна з тілом одного із загиблих у цій катастрофі, сказав Кошман.

Всі пасажири літака були застраховані на $20 тис. кожний. Родичі загиблих вже можуть отримати у представництвах авіакомпанії 30 тис. карбованців на ритуальні послуги, і ця сума буде включена в рахунок майбутніх страхових виплат. Поки від родичів не надходило позовів на адресу новосибірської авіакомпанії, говорить Кошман. При цьому він не відкинув, що вони можуть з'явитися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування