Кореспондента журналу Parіs Match таліби стратили на площі, закидавши камінням

Середа, 10 жовтня 2001, 17:20
Керівництво редакції паризького щотижневика Parіs Match "не підтвердило і не спростувало" повідомлення західних ЗМІ про те, що захоплений талібами у вівторок кореспондент журналу Мішель Пейрар у середу був підданий "цивільній страті" на одній із площ Джелалабада.

Як повідомили РІА "Новини" у редакції журналу, вони намагаються зв'язатися з пакистанською владою, але зробити це, за їхніми словами, "дуже важко".

Якщо Мішель Пейрар дійсно загинув під градом каміння, то цей ганебний акт викликає "тільки почуття гіркого жалю", підкреслили у редакції, вказавши, що поки не мають вірогідної інформації про те, що трапилося.

Редакція терміново звернулася до французького МЗС із проханням прояснити ситуацію про долю їхнього колеги, "якою б гіркою вона не була".

Раніше повідомлялося, що таліби затримали в Афганістані французького громадянина і двох людей, які його супроводжували, на віддалі 35 км від Джелалабада. Француз, як повідомляється, був переодягнений у традиційний афганський жіночий одяг, що приховував його особу. За даними інформаційного агентства Afghan Іslamіc Press, у нього були конфісковані "супутниковий телефон, магнітофон і інше обладнання, яке використовують для шпигунства".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування