Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опанасенко "з плівок Мельниченка" – тепер головний міліціонер Києва

Середа, 10 жовтня 2001, 19:53
У рядах бравих українських силовиків - кадрові перестановки. Ні, Кузьмука ще поки ніхто не чіпав – у середу призначено нового начальника столичного главку, а також другу людину в МВС. Держсекретарем Міністерства внутрішніх справ став Анатолій Гапон, а київську міліцію очолив генерал-майор Петро Опанасенко. Людина, яку ще влітку 2000, згідно з плівками Мельниченка, тодішній міністр Кравченко хотів "прибрати" – через те, що Опанасенко почав "інтересоваться" номерами автомобіля, на якому стежили за Георгієм Гонгадзе.

Опанасенко призначений начальником столичного управління міліції замість Олександра Гапона, який цього дня став держсекретарем МВС. Покерувати київськими "органами" Гапон встиг усього півроку – в столицю він прийшов з Харкова на місце Смирнова, якого призначили міністром замість Кравченка. Саме за часів новопризначеного держсекретаря МВС Гапона минулої зими в Харкові українська міліція уперше розігнала наметове містечко антикучмістів.

Петро Опанасенко до середи, 10 жовтня 2001 аж з 1997 року обіймав посаду 1-го заступника начальника Головного управління МВС у Києві з оперативної роботи – начальника кримінальної міліції, повідомили УП в центрі громадських зв'язків Міністерства внутрішніх справ. З 1992 по 1997 Опанасенко очолював Управління карного розшуку Міністерства внутрішніх справ.

А це – власне той самий "Епізод 4" плівок Мельниченка, оприлюднений лідером СПУ Морозом 28 листопада 2000 року

Кучма- Я хотів попросити вас про от таку форму. Ну, використать, щоб я не забув. Гонгадзе цей.
Кравченко - А я, ми працюємо по ньому. Значить ...
Кучма- Я ж кажу, вивезіть його, викиньте. Оддайте чеченцам. (нерозбірливо), а тоді викуп.
Кравченко- Ми продумаємо. Ми сдєлаєм так, чтоб.
Кучма - Значить вивезти його, роздягнуть, бля, без штанів оставить, хай сидить. Я б зробив просто, бля...
Кравченко - Сьогодні мені доповідали. Ми там дєлаєм трошки, трошки треба вивчити, ми зробимо. В мене зараз команда боєвая, орли такіє, що делают все, что хочеш. Значіт вот такая сітуація.
Литвин - Щось я не зрозумів, по Гонгадзе ви промовчуєте?
Кравченко- Відверто. Ну, я вам доповідаю. Там ми трохи прокололися.
Кучма - Там у нього команда, во главе якої стоїть прізвище там мені сказали, бля.
Кравченко - Значить, написав жалобу Генеральному прокурору. Ну, я думаю...
Кучма- Хто?
Кравченко - Він. Трошки я тут проколовся. Ну, я тепер думаю, почєму прокололся. Щас доповідаю. Я вийшов на замначальника по оператівной города Кієва Опанасенко. Думаю, что Опанасєнко будєт нам, і что тєпєрь ... група била закрита. То Опанасєнко черєз своїх почал пробивать шо це за машіни і напісав Потебеньку, значить, жалобу.
Кучма- Хто? Опанасєнко?
Кравченко- Нє, Гонгадзе. Ну, тут он указиваєт номера, які унічтожени год назад. Я трошки тут тактіку мєняю, потому, что... Я хочу убрать етого Опанасєнко. У мене закрался сумнів, коли мені доповіли аж туда в Кіргізію, що Опанасєнко інтересується номерами, то я сказав: підождіть, щоб оно ... Прієзжаю, когда жалоба єсть. Так что... я єго сдєлаю. Я сдєлаю, Леонід Даніловіч. Я просто, щоб воно значить, шоб воно ніде не получилось. Ну, він буде жаловаться. Він тут пише, що це може буть как расчьот на мої справи. Та таке.
Кучма- Ну, тут якого бруду вони кидають в Росію через Інтернет. Ну, в Інтернет через Росію. Ясно.
Кравченко- Я Гонгадзе не випускаю. Просто для мене тепер питання теж воно ... Я там екіпажі ... єсть контакти ... Я туда кінул наружного наблюдєнія. Я хочу єго контакти подізучіть. Шо воно...
Кучма- А Гонгадзе єсть команда? Казали якісь там прізвища. Це строчать цей бруд. Їх три чєловєка.
Кравченко- У мєня єсть оні. У мєня всє оні єсть. Ну, я хочу з нього почати. Ну, оце, я хочу подивитися, як Генеральна відреагує. Номерів немає, там, чи я знаю. Ну, він тут пише ..., що це може.
Кучма- Ну, а при чєм тут Генеральна до Гонгадзе?
Кравченко- Ну є їхня заява. Це ж офійціно.
Кучма- Ну і шо?
Кравченко- Заява ж офіційна. Ну я подивлюся як вони будуть теж.
Кучма- Ну чого кажда срань должна писать на Генерального прокурора?
Кравченко- Леонід Данилович...
Кучма- Вон отправіть на районного прокурора
Кравченко- Я ж не знаю, що прокуратура там скаже. Це ж прокуратура... Хто в кого гроші ... (сміються). Я бажаю всього найкращого.
Кучма- Спасіба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування