Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США вимагають від Мельниченка всі його плівки

Четвер, 11 жовтня 2001, 16:11
В середу 10 жовтня о 18 год. 34 хв. за київським часом службовий факс нардепа Григорія Омельченка отримав повідомлення від такого собі Patterson (це прізвище чи назва юридичної структури вказано як відправник). Як виявилося, за цим чудернацьким "скандинавським ніком" заховався... Микола Мельниченко, який останнім часом, на жаль, не вельми тішить нас "новинами" з життя українських святих.

Але, схоже, відставний майор нарешті знайшов що сказати нашим небожителям.Отже, тремтіть...

"Звернення громадянина України Мельниченко М. І.
Президенту України Кучмі Л. Д., Верховній Раді України, Кабінету міністрів України, секретарю Ради національної безпеки та оборони України Марчуку Є. К., голові Служби безпеки України Радченку В. І., Генеральному прокурору Потебеньку М. О., комітетам Верховної Ради України з питань оборони та державної безпеки, боротьбі з організованою злочинністю та корупцією, заступнику голови Тимчасової слідчої комісії ВР НДУ Шишкіну В. І.
Я, Мельниченко М. І. змушений звернутися до вас у зв'язку з тим, що я отримав офіційну вимогу від Міністерства юстиції США про надання всіх записів, здійснених мною в кабінеті Президента України Кучми Л. Д. Моя аргументація про неможливість надання цих матеріалів офіційним структурам США, тому що вони містять державні таємниці України, Росії, Великої Британії, Німеччини, Ізраїлю, Іспанії, Туреччини та інших країн, розголошення яких може призвести до загострення міждержавних відносин і проблемам всередині країн, передана через моїх адвокатів, не беруться до уваги Міністерством юстиції США, особливо у світлі нещодавно здійснених на території США терористичних актів.

Тому, я звертаюся до вас. Заради збереження державної таємниці України потрібно не пізніше 18 жовтня 2001 року направити в Міністерство юстиції США офіційну заяву уповноваженого державного органу України про наявність державної таємниці України на записах, здійснених мною в кабінеті Президента Кучми Л. Д.

Для того, щоб офіційні державні органи України могли переконатися в наявності на здійснених мною записах державних таємниць, я готовий надати прослухати частину записів, в яких, як мені здається, вони містяться Азарову М. Я., Вітренко Н. М., Грачу Л. І., Грищенку К. І., Деркачам Л. В. і А. Л., Дубині О. В., Землянському Ю. В., Тарасюку Б. І., Тигипку С. Л., Кузьмуку О. І., Карпову А. М., Кравчуку Л. М., Костенку Ю. І., Кінаху А. К., Медведчуку В. П., Малєву В. І., Марчуку Є. К., Обиходу М. С., Плющу І. С., Пустовойтенку В. П., Пинзенику В. М., Потебеньку М. О., Радченку В. І., Станік С. Р., Смешку І., Смирнову Ю. О., Удовенку Г. Й., Шатковському П. М., Чижу І. С., Чернявському Г. В., Симоненку П. М., Ющенку В. А.. Прослуховування записів пропонується в офісі моїх адвокатів з забезпеченням усіх заходів конфіденційності.

Я закликаю вас встати на захист державних інтересів України.

Мельниченко М. І. (підпис).

P.S. Копія звернення передається НДУ Омельченко Г. О. з проханням офіційно вручити цей документ кожному адресату."

За даними УП Григорій Омельченко в четвер передав лист Мельниченка у канцелярію нашого гаранта, не забувши при цьому приєднати й власне невеличке депутатське звернення. Пан Григорій звертає увагу пана Леоніда, що "мотиви і підстави звернення Мельниченка - достатньо обгрунтовані. І ви, як глава держави не маєте права їх ігнорувати. Інакше ви скоїте тяжкий злочин проти держави", - міркує депутат. Окрім цього він пропонує Кучмі самому прибути до Вашингтону, аби "ознайомитися з записами М. Мельниченка". Леонід Данилович, слід вважати, думає.

Цікаво, чи справді американський Мінюст жорстко вимагає відомі записи, чи Мельниченко свідомо вживає це слово, аби додати ваги своєму зверненню. До 18 жовтня не так уже й багато часу. Кучма, ясна річ, до цього дня просто не встигне оформити штатівську візу. А от інші ЗЗ адресата листа ще мають можливість встигнути відновити в пам'яті розмови з першим українцем й зробити висновки.

P.P.S. УП звернулася до посольства США з проханням прокоментувати заяву Мельниченка щодо вимоги Мінюсту США, а також нащодавні словам Мороза по те, що ФБР взяло на експертизу записуючий пристрій майора. Відповіді наразі немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування