Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пакистані союзники зосереджують підрозділи спецпризначення

Четвер, 11 жовтня 2001, 20:21
Більше ніж 15 літаків ВПС США, включаючи військово-транспортні С-130, приземлилися за останні дві доби на пакистанській військово-повітряній базі у районі Джакобабада у центральній частині країни.

Як повідомили журналістам представники Пентагона, які побажали зберегти анонімність, авіація доставила туди підрозділи спецпризначення, які будуть брати участь в операціях у сусідньому Афганістані. Уряд Пакистану відкрив для них ще декілька баз, у тому числі і в околицях міста Пасуй.

Пакистан, нарівні з Узбекистаном, вважається кращим плацдармом для розгортання операцій американських "командос" у глибині афганської території. Для доставки десантних груп будуть використовуватися вертольоти "Блекхок", здатні брати на борт 14 чоловік. Крім того, не виключається участь у нанесенні ударів по живій силі і військовій техніці талібів важких штурмових вертольотів "Апач", обладнаних ракетними і артилерійськими системами.

Знищивши основні засоби сил ППО, аеродроми і командні пункти руху "Талібан", літаки ВПС і ВМС США переходять до ударів по "мобільних цілях" - скупченням військ, бронетехніці і транспортним конвоям. Зі слів американських військових, надалі для цього планується використати касетні бомби, які здатні завдавати максимальних збитків живій силі противника, повідомляє НТВ.Ру.

Керівництво Пакистану сьогодні офіційно підтвердило присутність американських військовослужбовців на території країни. Як заявив прес-секретар президента Мушаррафа генерал-майор Рашид Куреши, "американський військовий персонал вже прибув у Пакистан". У той же час, зі слів генерал-майора, це не бойові частини і вони не будуть використовувати територію Пакистану для атак проти Афганістану".

"Ми зобов'язалися надавати підтримку США у тиловому плані і обмінюватися розвідінформацією, - відзначив він, - але не можемо розкривати деталі тактичних дій і конкретного змісту тилового забезпечення".

Читайте також:

* За даними талібів за останню добу загинуло приблизно 140 чоловік
* Таліби відпустили одного журналіста, ще трьом загрожує смертна кара
* У ході ударів по Афганістану загинули родичі лідерів "Талібану"
* Вперше США наносять по Кабулу удари вдень
* БЕН ЛАДЕН ДО ТЕРАКТІВ У США НЕ ПРИЧЕТНИЙ
* За американського солдата бен Ладен обіцяє $50 тисяч, за форму солдата $3 тисячі, за гвинтівку - $1,5
* Внаслідок бомбових ударів США по Афганістану за даними талібів загинуло приблизно 170 чоловік
* США готуються до введення військ в Афганістан
* Америка бомбила Кабул і Кандагар. За три дні загинули 70 і було поранено 100 мирних жителів
* У Афганістані спалюють гуманітарну допомогу США
* Для уряду США створять новий Інтернет
* Винищувачі США вперше були задіяні в ударах по Афганістану
* США здійснює найпотужніші удари по Афганістану за весь час операції
* У Пакистані військовий переворот?
* США ПОЧАЛИ ЧЕТВЕРТУ ХВИЛЮ УДАРІВ ПО АФГАНІСТАНУ
* Світ у переддень війни

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування